Roberto Nuccio luopuu Futura Junioreiden valmennuspäällikön pestistä

15.6.2015

Kahdeksan vuoden pesti. Roberto Nuccio ilmoitti maanantain tiedotustilaisuudessa luopuvansa FC Futura Junioreiden valmennuspäällikön tehtävistä. Samalla kuuntelijat saivat lyhyen oppimäärän seuran historiasta ja saavutuksista.

Nuccio nostin seuran ja junioritoiminnan uudelle tasolle kahdeksan vuoden aikana

FC Futura Junioreiden valmennuspäällikkö Roberto Nuccio tiedotti maanantaina 15.6. lopettavansa FCFJ:n valmennuspäällikkönä.

Nuccio jatkaa seuran valmennuspäällikkönä vielä kuluvan kauden loppuun eli 31.10.2015 saakka.

Nuccion lopettamisen taustalla ei ole mitään yksittäistä syytä.

- Tällä hetkellä ei ole mitään seuraa mihin olisin menossa ensi kaudella, Nuccio kertoo.

Nuccio kokee antaneensa Futuralle paljon kahdeksan vuoden aikana.

- Kahdeksan vuotta saman seuran valmennuspäällikkönä on ollut pitkä ja vaativa työ. Haluan löytää uuden seuran, jolle minulla on jotain uutta annettavaa ja sytyttää kipinän uudestaan, Nuccio jatkaa.

Nuccio on valmentaa tällä kaudella myös Kakkosessa pelaavaa Futuran edustusjoukkuetta. Edellinen valmennuskausi oli kaksi vuotta sitten. Tällä hetkellä edustusjoukkueen 20 pelaajasta 15 on Futuran kasvatteja.

Ensikontakti Futuraan 2006

Nuccio keskusteli ensimmäisen kerran Futurassa valmentamisesta Markku Wörlinin ja Pasi Kärnän kanssa vuonna 2006.

Kuitenkin vasta lokakuussa 2007 Pekka Pulkkisen ansiosta Nuccio siirtyi Futuraan.

Nuccion aloittaessa seurassa oli monta joukkuetta mutta ei seuraa ja tietämys muista joukkueista oli lähes olematon yhteistyöstä puhumattakaan.

Nuccion tavoitteena oli pelaajamäärän ja toiminnnan laadun parantaminen. Tässä työssä Nuccion lisäksi Pulkkisen ja Timo Kareisen rooli oli merkittävä.

Vuonna 2010 junioritoiminta eriytettiin edustusjoukkueesta ja FC Futura Juniorit perustettiin. Nuccio jatkoi junioreiden valmennuspäällikkönä. Aisaparina Nucciolla oli junioripäällikkö Ville Enrold.

Laadukasta valmennusta

FC Futura Junioreiden toimintaa on kehitetty ammattitaitoisesti ja määrätietoisesti. Seura on panostanut valmennukseen muun muassa käyttämällä palkattuja valmentajia sekä kouluttamalla itse valmentajia.

- Seuran linjana on ollut siirtää 10-vuotiaiden ja sitä vanhempien ikäluokkien kilpajoukkueissa isävalmentajat sivuun, Nuccio linjaa.

Nuccio on innostanut myös seuran junioreita valmentamaan.

Nucciolla on ollut valtava merkitys seuran valmennuksen tason nostamisessa kaikissa ikäluokissa.  Tänä päivänä FC Futura Junioreiden joukkueissa porvoolaiset ja itäuusmaalaiset juniorit saavat tasokasta ja  vertailun kestävää valmennusta. 

Nuccion valmennustietous yhdistettynä suomalaiseen innokkuuteen ja opinhaluun on tuottanut tuloksia.  

Tuloksia

Nuccion aloittaessa seurassa kukaan seuran pelaajista ei ollut yltänyt maajoukkuetasolle asti.

- Tällä hetkellä on 11 pelaajaa, jotka ovat olleet maajoukkueen ringissä tai maajoukkueessa, Nuccio kertaa.

- Tänä vuonna teimme myös ennätyksen piirijoukkue cupiin kutsuttujen pelaajien määrässä. Kutsun sain kuusi pelaajaa, mutta yksi ei halunnut mennä, Nuccio jatkaa.

Seuran joukkueet ovat voittaneet turnauksia Suomessa ja ulkomailla. Viimeisin turnausvoitto tuli kesäkuun Stadi Cupissa, jossa naisten B-juniorit ottivat kultaa.

Futura on tehnyt Nuccion aikana paljon yhteistyötä eri seurojen kanssa. Tällä hetkellä seura on A.S. Roman jäsenseura, HJK:n satelliittiseura ja B-junnuissa yhteistyöjoukkue Sipoon kanssa.

Seuran jäsenmäärä on lähes tuplaantunut Nuccion valmennuspäällikkö-uran aikana.

- Vuoden kuluttua Futurassa ja junioreissa on yhteensä 850 pelaajaa, Nuccio ennustaa.

FC Futura Junioreilla on myös kutosdivarissa pelaava miesten reservijoukkue, joka tekee yhteistyötä edustusjoukkueen kanssa.

Juniorijoukkueista vanhin on B-junioreiden yhteistyöjoukkue Sibbo Vargarna kanssa ja nuorin 2009 syntyneiden poikien joukkue. Nappulafutiksessa tuntumaa futikseen ottaa tänä vuonna 2010 syntyneet pojat.

FCFJ:n naiset taistelee tällä hetkellä kärkipaikoista kolmosdivarissa. Tyttöjen puolella on lisäksi joukkueet B-junioreista aina 2010-syntyneisiin asti.

Jatkosuunnitelmat hyvällä mallilla

Seuran johtokunta ja muu valmennusjohto on ollut tietoinen Nuccion lopettamisajatuksista jo kauden alusta.

Johtokunta onkin yhdessä junioripäällikkö Ville Enroldin kanssa tehnyt suunnitelmia seuran valmennuskuvioista ensi kaudelle sekä kartoittanut potentiaalisia valmennuspäällikköehdokkaita.

- Seuraavaksi mietimme tarkemmin mitä on aika junioreissa Roberton jälkeen, seuran puheenjohtaja Janne Ranta kertoo etenemisestä.

- Villen (Enrold) rooli tulee varmasti kasvamaan seurassa, Ranta jatkaa.

Nuccio haluaa myös kiittää johtokuntaa, toimihenkilöitä ja tietysti kaikkein tärkeimpänä, seuran pelaajia. 

- Haluan antaa isoimman kiitoksen Pekka Pulkkiselle, jolla oli rohkeus ottaa minut Futuraan, Nuccio iloitsee.

Nucion lopettamisilmoituksella ei ole tässä vaiheessa vaikutuksia joukkueiden toimintaan tai valmennukseen.

Video tiedotustilaisuudesta: http://youtu.be/5kXqjB_P5ZQ

 

Lisätiedot
Janne Ranta
FC Futura Juniorit ry
puheenjohtaja
janne.ranta@fcfj.fi
+358 40 7633667

 

 

 

Katse eteenpäin. Nuccion taidoilla on Futuraan tullut paitsi hyviä pelaajia myös taitavia valmentajia. Nuccion vierellä edustusjoukkueen pelaaja ja junioreiden yksi valmentajista Temo Apriamashvili.
Mies kaiken takana. Pekka Pulkkisen ansiosta Nuccio saatiin Futuraan vuonna 2007.