Historia

FC Futura Juniorit on vuonna 2010 perustettu porvoolainen kaksikielinen juniorijalkapallon erikoisseura. Emoseura on vuonna 1992 perustettu FC Futura.

Futuraa ponnahduslautana eteenpäin futisurallaan ja maailmalle ovat käyttäneet muun muassa Thomas Lahdensuo (FC Inter), Mikko Sumusalo (FC Honka), Minea Lassas (PK-35), Fredrik Lassas (HJK, HIFK), Fredrik ja Richard Jensen (FC Augsburg, Roda JC), Topi Valtonen ( FF Jaro), Keaton Isaksson (MIFK), Mikko Lönnströn (KooTeePee, FC Viikingit), Alice Wiksten (PK-35), Emil Conti (FC Viikingit, HIFK), Ronja Grönroos (VJS), Hanna Pyhäjärvi (HJK)... Edellisten lisäksi seuran junioreita on päässyt FC Futuran edustusjoukkueeseen.

FCFJ:n junioritoimintaa on alusta alkaen kehitetty ammattimaisesti, intohimoisesti ja määrätietoisesti mutta myös iloisesti italialaisen Roberto Nuccion toimiessa seuran valmennuspäällikkönä (vuoteen 2015 asti). Kahdeksan vuoden aikana Nuccion työpanoksella yksittäisistä joukkueista rakennettiin oikea seura sekä valmennuksen taso nostettiin uudelle tasolle.