Porvoo saa uuden naisten jalkapalloseuran - FC Futura Naiset aloittaa toimintansa

14.11.2023

Porvoolainen naisten jalkapallo uudistuu, kun FC Futura Naiset perustettiin lokakuun alussa. Tämä merkitsee uutta alkua naisten jalkapallolle Porvoossa ja luo hienon mahdollisuuden kehittää porvoolaista naisten jalkapalloa ainoana naisten kilpaurheiluun erikoistuneena seurana Porvoossa.

FC Futuran naisten joukkue on aiemmin toiminut ja pelannut osana FC Futura Junioreita, joka on ensisijaisesti ja nimensä mukaisesti juniorijalkapalloon keskittynyt seura.  Uusi FC Futura Naiset seura perustetaan, koska tavoitteena on tarjota naisille korkeatasoinen ja kilpailullinen ympäristö jalkapallon harjoitteluun sekä pelaamiseen Porvoossa. Hallinnollisesta näkökulmasta oma seura tarjoaa naisten jalkapallolle uusia mahdollisuuksia mm talouden suunnittelun, yhteistyökumppaneiden hankinnan ja seurayhteystyön näkökulmasta.

FC Futura Naisten joukkueenjohtajana jatkava ja yhtenä perustajajäsenenä toiminut Rami Niinikoski kommentoi perustamista seuraavasti: "Olemme innoissamme FC Futura Naisten perustamisesta ja tulevista mahdollisuuksista paikallisille pelaajille. Uuden joukkueen tavoitteena on kehittää naisten jalkapalloa niin yksilötasolla kuin joukkueenakin. Pyrimme luomaan joukkueen, joka on kilpailullinen, mutta myös nauttii jalkapallon pelaamisesta yhdessä. Mitään dramatiikkaa uuden seuran perustamiseen ei liity, vaan ratkaisu tehtiin hyvässä yhteistyössä FC Futura junioreiden kanssa"

Seuraa perustamisessa mukana ovat olleet myös Emmi Kurikka ja Ville Siljamo, jotka yhdessä Rami Niinikosken kanssa muodostavat uuden seuran ensimmäisen johtokunnan. Emmiltä ja Villeltä löytyy taustaa naisten ja tyttöjen jalkapallon parista Porvoossa useamman vuoden ajalta. ”On kunnia olla mukana luomassa porvoolaista naisten jalkapallokulttuuria. Ja jos vain omaa kokemustani pelaajauraltani voi hyödyntää uuden seuran perustamisessa ja naisten jalkapallon kehittämiseen Porvoossa, niin se merkitsee minulle paljon” toteaa Emmi Kurikka. Ville Siljamo on samoilla linjoilla ja toteaa ”uuden seuran olevan hieno mahdollisuus nostaa naisten jalkapallon arvostusta ja samalla uusi seura luo selkeän tavoitteen FC Futura junioreiden tyttöpelaajille, jotka haluavat kehittyä ja pelata jalkapalloa tulevaisuudessa tavoitteellisesti sekä kilpailullisesti korkealla tasolla Porvoossa”.

FC Futura Naisten valmentajana jatkaa Paulo Pimentel ja pelaajarunko muodostuu viime kaudella FC Futuran naisia edustaneista pelaajista. Uusien pelaajien ja vahvistusten etsintä on jo aloitettu ja yhteistyö Futura junioreiden kanssa jatkuu, kun nuoria nostetaan mukaan jatkossakin naisten joukkueen toimintaan. FC Futura Naisten tavoitteena on olla mahdollisimman porvoolainen seura, jossa pelaa mahdollisimman monta Porvoolaislähtöistä pelaajaa myös jatkossa. FC Futuran Naisten joukkueella on aina ollut vahva ja yhtenäinen taustajoukko pelaajien vanhempia sekä muita joukkueen eteen työtä tekeviä vapaaehtoisia. ”Vapaaehtoisten työ saa nyt eräänlaisen palkinnon uuden seuran muodossa. Heidän panoksensa on ollut ja on jatkossakin korvaamaton joukkueen pyörittämisessä ja nyt työ jatkuu uuden seuran puitteissa. Heitä ei voi kyllin kiittää tehdystä työstä ja jo nyt haluamme kiittää heitä sitoutumisesta tulevaan kauteen ja uuden seuran toimintaan” johtokuntaiset toteavat.

Sarjapaikkana joukkueella on viime kauden tapaan Naisten Kakkonen, josta joukkue oli lähellä nousua Ykköseen jo menneellä kaudella. ”Tulevan kauden tarkemmat pelilliset tavoitteet asetetaan joukkueen kesken kauden lähestyessä, mutta nousu Ykköseen kauden päätteeksi olisi pelillisesti selkeä merkki eteenpäin menemistä. Uuden seuran ensisijainen tavoite on kuitenkin tarjota heti alusta lähtien kilpailukykyiset puitteet porvoolaisen naisten jalkapallon kehittämiselle” Rami Niinikoski toteaa.

FC Futura Naiset toivottaa tulevalle kaudelle tervetulleiksi, niin vanhat kuin uudetkin jalkapallon ystävät kannustamaan ja tukemaan porvoolaista naisten jalkapalloa. Ja mikäli Porvoosta löytyy naisten kilpailullisesta jalkapallosta kiinnostuneita pelaajia, niin tervetuloa mukaan kokeilemaan.

 

Uuden seuran verkkosivut ovat vielä työn alla, mutta siihen asti lisätietoja saa Rami Niinikoskelta. rami.niinikoski@kierto.fi

 

FC Futura Naiset ry on kaksikielinen yhdistys, joka on keskittynyt jalkapallotoimintaan. Toiminnan päätarkoituksena on edistää kilpailullista naisten pelaamaa jalkapalloa Porvoossa.  Pyrkimyksenä on kehittää edustusjoukkueen menestymismahdollisuuksia Porvoossa kaikin tavoin. Tähtäämme urheilullisesti Suomen huipulle, mutta taloudellisesti kestävällä tavalla

Kuvassa FC Futura Naiset hallistus. Emmi Kurikka, Rami Niinikoski ja Ville Siljamo.