Seura

Antaumuksella eteenpäin…

FC Futura Juniorit ry (FCFJ) on kaksikielinen yhdistys, joka on keskittynyt jalkapallon junioritoimintaan. Toiminnan päätavoitteena on, että jokainen Itä-Uudenmaan tyttö- tai poikapelaaja voi harrastaa jalkapalloa lähellä kotiseutua omalla tasollaan ja mahdollisimman pitkään. Pyrkimyksenä on antaa pelaamisesta innostuneille lapsille ja nuorille aikaa kehittyä ja innostua lajista ilman kovia lähtötasovaatimuksia.  

Toimintamme perustana on yhteisesti valitut arvot, jotka kuvaavat toimintatapaamme ja joita kunnioitamme kaikessa toiminnassamme. Arvomme ovat suvaitsevaisuus, avoimuus, luotettavuus ja yhteistyökykyisyys.

Liikutamme vuosittain yli tuhatta lasta ja nuorta

Jalkapallon harrastajien määrä seurassa kasvaa jatkuvasti ja pelaajamäärä on tuplaantunut viimeisen reilun viiden vuoden aikana. Tällä hetkellä junioreiden toiminnassa on mukana noin 700 tyttö- ja poikapelaajaa sekä yli 200 lasten vanhempaa valmentajina ja toimihenkilöä. Nuorimmat harrastajat ovat 4-5 vuotiaita ja toisessa päässä ovat naisten edustuksessa ja miesten kakkosjoukkueessa pelaavat nuoret aikuiset. 

Omien pelaajien lisäksi seura liikuttaa vuosittain satoja lapsia ja nuoria muun muassa jalkapallokerhoissa, -kouluissa sekä LähiFutiksessa. Koko seuran jäsenmäärä on vajaa 1000 (15.11.2015).  FC Futura on itäisen Uudenmaan suurin jalkapalloseura ja jäsenmäärällä mitattuna yksi Porvoon suurimmista urheiluseuroista. FC Futuran miesten edustusjoukkueen pyörittämisestä vastaa FC Futura Porvoo ry.

Seuran tavoitteena on luoda yhteistyössä muiden seurojen sekä kaupungin kanssa Porvooseen olosuhteet, jotka mahdollistavat harjoittelun sekä lajissa kehittymisen läpi vuoden.

Panostamme laadukkaaseen valmennukseen

- pyrimme pitämään harrastuskustannukset kohtuullisina

FCFJ:n junioritoimintaa on kehitetty ammattimaisesti, intohimoisesti ja määrätietoisesti mutta myös iloisesti italialaisen Roberto Nuccion toimiessa seuran valmennuspäällikkönä. Kahdeksan vuoden aikana Nuccion työpanoksella yksittäisistä joukkueista rakennettiin oikea seura sekä valmennuksen taso nostettiin uudelle tasolle.

Koko seuran valmennuksesta vastaa tänä päivänä pitkään seuran toiminnassa mukana ollut entinen junioripäällikkö Ville Enrold.

FCFJ:n joukkueissa porvoolaiset ja itäuusmaalaiset juniorit saavat tänä päivänä tasokasta ja vertailun kestävää valmennusta. Joukkueiden pelaajat oppivat asioita, joita vain ani harvoissa suomalaisseuroissa osataan vielä huomioida. Yhä useammassa joukkueessa valmennusvastuu on annettu seuran palkkavalmentajalle.

Näin seura voi tarjota laadukasta valmennusta ja mahdollisuuksia myös kilpailullisella tasolla. Tavoitteena on myös kasvattaa kaikista harrastajista liikunnallisia, sosiaalisia, vastuuntuntoisia sekä kansainvälisiä ihmisiä.

Palkatuista valmentajista huolimatta jalkapallon harrastamisen kustannukset on saatu pidettyä seurassa kohtuullisena ja ne ovat joukkueissa keskimäärin kuukausittain alle suositellun 50 euron. Jalkapallon harrastamiskustannukset ovatkin maan keskiarvoa alhaisemmat kaikissa FCFJ:n ikäluokissa.

FC Futura Juniorit on myös kasvattajaseura

Futurasta ja myöhemmin Futura Junioreista on muodostunut merkittävä tyttö- ja poikapelaajien kasvattaja itäisellä Uudellamaalla. Futuraa ponnahduslautana eteenpäin futisurallaan ja maailmalle ovat käyttäneet muun muassa Mikko Sumusalo (RB Leipzig), Minea Lassas (PK-35), Fredrik Lassas (HJK, HIFK), Fredrik ja Richard Jensen (FC Twente), Keaton Isaksson (Gnistan, FC Viikingit), Mikko Lönnströn (KooTeePee, FC Viikingit), Jesse McLean (FC Espoo), Alice Wiksten (TU17), Emil Conti (FC Viikingit), Ronja Grönroos (VJS), Hanna Pyhäjärvi (HJK)... Edellisten lisäksi seuran junioreita on päässyt FC Futuran edustusjoukkueeseen.

Pelaajapolun lisäksi seura mahdollistaa pelaajille unohtumattomia kokemuksia. Kukapa olisi muutamia vuosia sitten uskonut, että porvoolainen futisjuniorijoukkue pelaa jonakin päivänä ystävyysottelun Italian kivikovassa ammattilaisliigassa pelaavaa AS Romaa vastaan tai voittaa FC Barcelonan. Totta se kuitenkin on ja juniorit ovat päässeet mahtaviin turnauksiin ympäri Eurooppaa: Italiaan, Ruotsiin, Tanskaa, Viroon, Espanjaan, Kroatiaan ja Portugaliin... Myös huippuseurojen juniorileirit Italiassa ja muualla Euroopassa ovat tulleet tutuiksi.