Pienpelejä pienille pelaajille

17.11.2019

FCFJ T12-13 ikäluokka järjesti Uusimaa Areenalla pienpeliturnauksen lokakuun lopussa. Turnaukseen osallistui tyttöjoukkueita myös Valtista, Koipsista ja VJS:stä. Pelaajia turnauksessa oli yli 80. Turnauksessa pelattiin 12 minuutin pelejä pienellä kentällä 3 vastaan 3 mallilla. Tavoitteena oli taata jokaiselle pelaajalle mahdollisimman paljon kosketuksia ja tehokasta peliaikaa. Joukkueet oli jaettu enemmän ja vähemmän pelanneisiin. Tämä takasi tasaisemmat lähtökohdat jokaiseen peliin.


Peleissä ei käytetty pelinohjaajia vaan valmentajat ohjasivat peliä. Varsinkin vähemmän pelanneiden peleissä valmentajien annettiin ohjata peliä kentällä. Jokaisella pelikentällä oli käytössä neljä kappaletta kolmosen palloja. Tälläkin pyrittiin vaikuttamaan siihen, että peliaika käytettäisiin mahdollisimman tehokkaasti.


Pelejä kaikille joukkueille tuli kuusi kappaletta. Kun pelitempoa pyrittiin ylläpitämään korkeana, tuli vähemmän pelanneille ehkä vähän liian monta peliä. Vähemmän pelanneet joukkueet koostuivat lähinnä 2013 syntyneistä pelaajista. Heille kuusi 12 minuutin peliä saattoi olla hieman liikaa.


Päivän aikana nähtiin paljon onnistumisia ja juuri sitä mitä haluttiin, eli aktiivista pelaamista jokaiselta pelaajalta. Paljon nähtiin myös iloisia ilmeistä ja hienoja tuuletuksia. Järjestäjät keräävät palautetta osallistuneilta joukkueilta ja konseptia edelleen kehitetään ennen seuraavaan turnausta, joka järjestetään eriomaisissa olosuhteissa Uusimaa Areenalla Porvoossa tammikuussa.