Korona rajoitukset jatkuvat 10.1.2021 asti

15.12.2020

Liikuntasalit ja ulkoliikuntapaikat 30.11.2020-10.1.2021

Koulujen liikuntasalit ovat vain koulujen käytössä.

Kaikki kaupungin järjestämä harrastustoiminta keskeytetään sisätiloissa ja yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona. Yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot ulkokentiltä perutaan. Kaupunki suosittelee, että yksityiset toimijat noudattavat samoja rajoituksia.

Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta voi jatkua ulkona, mutta vain oman harjoitusryhmän kanssa jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Uusia vuoroja ei myönnetä 26.11. tilanteen jälkeen. Kilpailuja, otteluita tai sarjatoimintaa ei järjestetä.

Ulkokentät, kuten Tekojää ja muut jääkentät, ovat lasten ja nuorten harrastustoiminnan ulkopuolella kaupungin asukkaiden käytössä. Valvontaa kentillä lisätään. Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina. Koululiikunta toteutetaan ulkona ja koulun tiloissa, ei muissa sisäliikuntatiloissa.

Ulkoilualueet, kuten lähiliikuntapaikat, ulkoilureitit ja luontopolut ovat kaikkien asukkaiden käytössä. Samoin kuntoportaat ja ulkona sijaitsevat kuntovälineet. Kokonniemen talviuintipaikkaa voi käyttää, mutta pukukopit ovat kiinni. Ulkoilumajat on suljettu.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle opetus- ja kulttuuriministeriön määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja opetus- ja kulttuuriministeriön apurahaurheilijoille yhteistyössä pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian kanssa.

Kaupunki suosittelee, että myös yksityiset toimijat noudattavat samoja rajoituksia kuin kaupunki. Voit ehkäistä koronavirustartuntaa ja sen leviämistä noudattamalla turvaohjeita 

  • Noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.
  • Käytä kasvomaskia.
  • Huolehdi riittävästä, 2 metrin turvavälistä.
  • Sairasta kotona.
  • Älä liiku julkisilla paikoilla, koulussa tai työpaikoilla oireisena.
  • Hakeudu koronavirustestiin lievissäkin oireissa.