Kesätöissä jalkapalloseurassa

15.6.2020

FCFJ palkkasi tänäkin vuonna kesätyöntekijöitä. Kesätyöntekijöitä on tänä vuonna yhteensä kahdeksan henkilöä. Suurin osa kesätyöntekijöistä toimii valmentajina. Mutta esimerkiksi minä olen kesätöissä FCFJ:llä kirjoittamassa näitä juttuja. Kesätyöntekijät jotka toimivat valmentajina aloittivat työnsä viimeviikon pienten leirillä.

Samaten kuin minäkin aloitin viimeviikolla kirjoittamaan näitä juttuja. Minulle tämä kesätyön teko on ainakin tähän asti ollut todella mieluisaa. Kun ainakin tätä minun työtäni voi tehdä kotoa käsin. Ja minulla näitä töitä ei ainakaan ole liikaa, että ei tarvitse stressata että saako kaikki tehtyä, kun juttujen tekoon on kuitenkin yleensä se viikko aikaa.

Valmentajana toimineen kesätyöntekijän Juuso Nurmen mielestä kesätyönteko on ollut tähän mennessä hauskaa. Hän on pääasiallisesti auttanut päävalmentajia kaikkien erilaisten harjoitteiden rakentelussa, niiden pitämisessä, ja pelaajien ohjailuissa oikeille harjoite pisteille. Hänen mielestään kesätyönteossa FCFJ:llä ei tarvitsisi muuttaa mitään koska kaikki on ollut ihan hauskaa ja on mennyt muutenkin hyvin töissä. Ainakin omasta puolestani voin suositella pyrkimään kesätyön tekijäksi FCFJ:lle. Varsinkin jos haluat työtä missä saat olla koko ajan tekemisissä jalkapallon parissa. Eikä työtä ole joka päivä vaan se vaihtelee leirien pelien yms. sellaisten vaikutuksesta. Joskus voit olla kolme päivää töissä ja joskus vaikka koko viikon.

FCFJ ei kuitenkaan palkkaa ihan hirveästi kesätyöntekijöitä. Joten ajoissa kesätöihin hakeminen, hyvä asenne, ja se että olet kiinnostunut työstä mitä joudut tekemään auttaa aika paljon kesätöihin pääsemisessä. Kannattaa myös muistaa, että jos et yhtenä vuonna pääse kesätöihin niin se ei tarkoita sitä, että et voisi päästä ensi vuonnakaan. Eli voit hakea työtä joka vuosi, vaikka ensimmäisellä kerralla et pääsisikään töihin.Eino Siljamo

FCFJ kesätoimittaja


Kesän 2020 kesätyöntekijät: Vasemalla takana Isla Lauritsalo, Juuso Nurmi, Siiri Rouvila, Benjamin Lönnqvist ja Tuukka Virtanen. Edessä Eino Siljamo ja Venny Nyman. Kuvasta puuttuu vielä Patrick Ntare.