Kansallisessa liigassa pelaava NJS naiset ja FCFJ naiset farmisopimukseen.

29.1.2022

Farmisopimus mahdollistaa pelaajien joustavan liikuttamisen ja tulevalla kaudella NJS:n pelaajia nähdään myös FCFJ:n mukana kakkosessa.

NJS tarjoaa FCFJ:n pelaajille mahdollisuuden tutustua liigaympäristöön ja sen vaatimuksiin. Farmisopimuksen lisäksi yhteistyön tavoitteena on edistää molemmissa seuroissa naisten ja tyttöjen jalkapalloa sekä tuoda pelaajille ja valmentajille parempia edellytyksiä kehittymiselle.

Liigaan nousun myötä farmisopimuksen kartoittaminen tuli NJS:lle ajankohtaiseksi. FCFJ:n kanssa päästiin sujuvasti ajatuksissa samalle tasolle ja sopimukseen päästiin nopeasti. FCFJ pelasi viime syksynä naisten kakkosen nousukarsinnoissa häviten sen Vaasan Sportille. Joukkue tekee tavoitteellista työtä kehittyäkseen ja omaa selkeän päämäärään. Uskon, farmisopimuksesta olevan hyötyä molemmille edustusjoukkueille kuin myös yksittäisille pelaajille, toteaa NJS päävalmentaja Mikko Ranta.

Tämä farmisopimus tukee loistavasti FCFJ:n nais ja tyttöfutisstrategiaa, jossa tavoitteena on muodostaa selkeät pelaajapolut ja nostaa itäisen Uudenmaan nais ja tyttöjalkapallon tasoa kohti Suomen huippua tuloksellisesti sekä myös laadullisesti, sanoi FCFJ:n puheenjohtaja Markus Broman.

I think the cooperation with NJS is an excellent move from FCFJ. Now we have sort of created a path for our players and also for the players around Porvoo from the base to the top levels of football, sanoi FCFJ naisten päävalmentaja Paulo Pimentel.

Actions like this is to make clear to everyone that we are very serious in terms of invest and develop the women and girls football in our club and region. I am having good feeling and expectations about this co-operation, jatkoi  Pimentel.

Neuvottelut etenivät nopeasti NJS:n kanssa ja heti alkupuhelusta tuli sellainen tunne, että heidän kanssaan yhteistyö tulee varmasti onnistumaan molempien toimintaa tukevana, varsinainen win win tilanne siis, kommentoi FCFJ naisten joukkueen joukkueenjohtaja Rami Niinikoski. Olemme monessa mielessä hyvin samanlaiset seurat NJS:n kanssa, jatkoi Niinikoski.

Samanlainen etäisyys Helsingistä, väestön koko talousalueella ja pelaajamäärä seurassa ovat lähes identtiset. On hienoa päästä vaihtamaan tietoa ja osaamista laajemmaltikin kuin vain edustusjoukkueiden kanssa. Tästä tulee mielenkiintoinen kausi molemmille seuroille, päätti Niinikoski.

FCFJ:n naisten joukkueen päävalmentaja Paulo Pimentel ja joukkueenjohtaja Rami Niinikoski iloitsevat NJS:n naisten joukkueen kanssa solmitusta farmisopimuksesta.