FCFJ:s P04 säkrade avancemang

3.11.2018

FCFJ:s fotbollssäsong fick på tisdagskvällen ett värdigt slut, då föreningens P04 pojklag tog emot Euran Pallo på Kvarnbackens konstgräsplan. Drygt två veckor efter att Futuras damlag säkrat sitt avancemang till division 2, var det nu P04-lagets tur att ta steget upp. På spel stod nämligen inget mindre än en plats i ELL (Etelä-Länsi Liiga) till nästa säsong.

Det tvådelade kvalets första match spelades på söndag i Eura, där FCFJ tog ett kraftigt grepp om den sammanlagda segern. Bortamatchen vanns nämligen 3-0, och därför skulle nu också en tvåmåls förlust räcka till. Efter två snabba mål av hemmalagets Totti Kouva samt Leevi Linnimaa, trodde säkert också de flesta att matchen kunde blåsas av. Men tyvärr(?), passade också denna kväll alla dumma klichér in, man bara kunde komma att tänka på. Man måste spela till slut... En match räcker alltid 90 min (I detta fall 2x80 minuter)…Det är inte över förrän den tjocka damen sjunger…

Efter den trevande inledningen tog nämligen EuPa sig i kragen, tillika som Futuras pojkar redan började invänta slutvisslingen. Steg för steg och mål för mål började EuPa knappa in på försprånget. Då Futura, vid ställningen 2-4 och med bara några minuter kvar, ännu fick en spelare utvisad, började nitroburkarna skickas runt bland publiken. Efter vad som kändes som världens längsta minuter, kunde dock domarens slutvissling starta hemmalagets (samt publikens) segerdans. Samtidigt ett ypperligt sätt av laget att belöna sin tränare Mikke Salonen, som efter denna säsong söker nya utmaningar utanför Borgå. Tack Mikke, och lycka till!

I FCFJ:s P04 lag har i år spelat: Otto Tohka, Leevi Linnimaa, Totti Kouva, Miki Venäläinen, Valtteri Rouvila, Roope Linteri, Jesse Kaukinen, Elton Maloku, Jymy Nikkilä, Atte Iivonen, Touko Turunen, Tore Hirvonen, Amos Vilkko, Daniel Tester, Johannes Häggqvist, Herkko Virtanen, Arno Mäkimartti, Aleksi Quach, Kauppinen Tuukka samt Niki Tuominen. Huvudtränare Mikke Salonen, hjälptränare Nooa Nyman och Jussi Kaukinen, lagledare Päivi Linteri.