Futuran 2009 syntyneet pojat kovatasoisen KäPa Kevätturnauksen historialliseen voittoon!

28.5.2018

Joukkue vasemmalta lukien: Andy Vuong (loukkaantunut), Alex Oseji, Amos Sundman, Anton Zimmer, Leon Werner-Lindblom, Alexander Sågbom, Markus Acquah, Joonas Engblom, Jalo Tuomaala, Martti Malmivaara, Eero Peltomaa (edessä)
Joukkue vasemmalta lukien: Andy Vuong (loukkaantunut), Alex Oseji, Amos Sundman, Anton Zimmer, Leon Werner-Lindblom, Alexander Sågbom, Markus Acquah, Joonas Engblom, Jalo Tuomaala, Martti Malmivaara, Eero Peltomaa (edessä)

KäPan Keväturnaus on perinteisesti saanut kasattua eri ikäryhmistä Suomen parhaat joukkueet paikalle. Näin oli myös tänä vuonna, ja vastaan saatiin aikaisemmissa vastaanvanlaisissa kovatasoisissa turnauksissa menestyneet huippujoukkueet. Paikalla 2009 syntyneiden Eliitti-lohkossa parhaimmistot pääkaupunkiseudulta mm. HJK, Käpä ja Honka, sekä muualta Suomesta mm. Ilves, TPV, KuPs, Sibbo Vargarna, sekä Inter Turku.

 

Futuran polku turnausmenestykseen ei näyttänyt helpolta, sillä samaan lohkoon oli arvottu mm. KäPan ja Hongan edustusjoukkueet. Pojat eivät tätä hätkähtäneet, vaan avauspelistä otettiin hallitulla ja rauhallisella pelillä 2-1 voitto Hongasta. Pelin jälkeen annettiin tunti aikaa toipua ja nollata edellinen peli, ja vastaan asettui KyIF, josta otettiin tyylipuhdas 3-0 voitto. Kahden voiton jälkeen oli hiemen pidempi ja toivottu lepotauko ennen isäntäjoukkueen KäPan kohtaamista. Lepo teki terää ja pojat pystyivät jälleen kovalla asenteella ja tsemppaamalla upeaan 3-0 voittoon, ja samalla varmistamaan lohkovoiton, sekä sijoituksen kuuden parhaan joukkoon.

 

Seuraavan päivän aamun sarastaessa välierässä tuli vastaan HJK edustusjoukkueellaan. Tasaisen väännön jälkeen päädyttiin 0-0 tasapeliin, ja edessä oli rangaistuspotkukilpailu, jonka Futura hoiti hermoilematta ja yhdellä upealla torjunnalla 3-2. Paikka oli taattu nyt kolmen parhaan joukkoon sekä pelit finaalilohkoon. Ensimäiseksi tuli vastaan KoPse, joka ei ollut päästänyt maaliakaan edellisissä peleissä. KoPse meni pelissä 1-0 johtoon, mutta pojat näyttivät jälleen kovaa taistelutahtoa, ja lopulta peli voitettiin jännittävien vaiheiden jälkeen 2-1.

 

Edessä oli enää finaalilohkon viimeinen peli kivikovaa ja kansainvälisestikin menestynyttä FC Interiä vastaan, jota vastaan riittäisi tasapeli turnauksen voittoon, Interin pelatessa tätä ennen tasan KopSea vastaan. Peli alkoi hieman hermostuneesti, mutta alkujännityksen jälkeen Futura otti pelin haltuun, ja siirtyi hienoilla suorituksilla 3-0 johtoon. Lieko sitten syynä pieni herpaantuminen, mutta Inter onnistui ensin kaventamaan ja lopulta tasoittamaan pelin, vaikakin peli oli täysin Futuran hallinnassa. Loppuvihellys soi ja 3-3 tulos tarkoitti sitä, että Futura voitti ensimmäisen kerran kovatasoisen KäPa Kevätturnauksen!

 

Upea suoritus pojilta, jotka pystyivät aina nollaamaan edellisen pelin ja lähtivät jokaiseen uuteen koitokseen itseluottamusta uhkuen, sekä valmennuksen ohjeita ja vinkkejä noudattaen. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesän ja loppvuoden koitoksia. 

 

Turnauksen viisi parasta

1. FC Futura Juniorit

2. FC Inter Turku

3. KoPse

4. HJK

5. Honka