FCFJ TB Leireili keväisessä Portugalissa

26.4.2018

FCFJ TB leireili keväisessä Portugalissa 10 - 15.4. Leiripaikkana toimi Ericeira, 30 kilometriä Lissabonista luoteeseen sijoittuva pieni rauhallinen kaupunki.

FCFJ TB leireili keväisessä Portugalissa 10 - 15.4. Leiripaikkana toimi Ericeira, 30 kilometriä Lissabonista luoteeseen sijoittuva pieni rauhallinen kaupunki. Majoituspaikkana siellä meillä oli hyvin toimiva pieni resortti, jossa porukka jakautui 3-5 hengen mökkeihin.

 

Leirille lähdettiin kahdeksantoista pelaajan voimin ja tarkoituksena oli hioa joukkuehenkeä uusissa maisemissa, samalla lujaa treenaten. Viimeistelyä haettiin myös alkavaan sarjakauteen pelaamalla pari kovaa harjoituspeliä paikallisten vastustajien kanssa.

 

Päivät kuluivat urheillen, syöden ja leväten sopivassa suhteessa. Harjoituskenttä sijaitsi majapaikan vieressä ja olosuhteet olivat leirin alkupäivien pieniä sateita lukuunottamatta upeat; uusi iso tekonurmi ihan vain meidän joukkueen käytössä oli jotain mistä ei ihan aina pääse kotioloissa nauttimaan. Tästä ilosta otettiin kyllä kaikki irti. Harjoituksissa kerrattiin koko joukkueen taktisia kuvioita ja harjoiteltiin maalintekoa. Oheisharjoitteet hoidimme kätevästi rannalla lenkkeillen ja venytellen upeissa maisemissa, katsellen kuinka isot aallot iskivät rantakallioihin. Pelattiinpa yhtenä päivänä mökkien välinen rantafutisturnauskin. Paljain jaloin tietenkin. Pelin jälkeen pääsi lepuuttelemaan jalkoja Atlantin aaltoihin. Aurinko paistoi meille komeasti varsinkin leirin loppupuolella.

 

Harjoituspelit pelattiin paikallisia tyttöfutisakatemioita vastaan läheisessä Mafran kaupungissa nurmikentällä. Matsit olivat todella tiukkoja, mutta tytöt onnistuivat näissä esittämään ehdottomasti parastaan vaikka vastustajat olivat hiukan vanhempia ja kokeneempia kuin me. Asenne oli täyttä rautaa ja kotiintuomisina olikin tätä samaa henkeä roppakaupalla. Peleissä oli kaikkein hienointa se tyyli, jolla ne portugalilaisten kanssa alkoivat. Ensin otettiin joukkueista yhteiskuvat ja sitten käteltiin. Pelien jälkeen vaihdettiin fiilikset vielä uudelleen ja kaikille jäi otteluista mieleen hieno tunnelma. Tätä samanlaista iloista ja samaan aikaan "ammattimaista" tunnelmaa toivoivat tytöt myös kotoisiin peleihin.

 

Jalkapallon lisäksi leirillä pidettiin palavereja ja järjesteltiin muuta iltaohjelmaa. Improvisaatioteatteriakin harrastettiin, tästä jäi valmentajalle ainakin kipeä kylki muistoksi. Vapaa-aikaakin meillä oli ja se taisi tulla käytettyä enimmäkseen kaupoilla. Viimeisen leiripäivän käytimme Lissaboniin tutustuen; hieno kaupunki, johon jäi paljon nähtävää tulevillekin matkoille.

 

Kaikenkaikkiaan joukkueella oli mainio leiri. Tavoite saavutettiin ja joukkueen henki ja yhteistyö otti valtaisan askeleen ylöspäin. Hankalan talven (olosuhteet, muutama lopettanut pelaaja) jälkeen tämä tuntui erityisen hienolta koko joukkueesta. Reissun toteutuminen oli täysin tyttöjen ja vanhempien ansiota, koska hintaahan tämmöisille tulee jos ei varainhankintaa harrasteta. Rahaa kerättiinkin ahkerasti viime kesästä saakka ja juuri tämä asia teki matkasta erityisen. Tyttöjen asenne ja käytös leirillä olivat vertaansa vailla ja suuri kiitos menee myös mukana olleelle huoltoryhmälle Tarja ja Taylor.

 

Matkan jälkeen kropassa ja kopassa tuntui aluksi ettei virkistymistä ole juurikaan tapahtunut, mutta kun reissuväsymys hälveni niin johan tuli hyvä olo. Tästä on hienoa jatkaa sarjapelien merkeissä!

 

Leirillä mukana olleet pelaajat:

Wilma Auvinen, Melissa Ger, Mimosa Hagström, Emma Hatunen, Telma Kouva, Anni Kuusisaari, Julia Lindroos, Veera Mäkimartti, Taika Niskanen, Annika Nyberg, Ilona Ojala, Ella Rautiainen, Lotta Salonen, Matilda Sande, Saana Skofelt, Ines Nyman, Venny Nyman, Aada Kekäläinen

 

Valmennus ja huolto:

Mirko Mäkimartti, Tarja Nevo, Taylor Nguyen

 

Paikalliset vastustajat:

GD Estoril Praia U19

S.C.U Torreense U17