FC Futura Juniorer

Kom med!

FC Futura juniorer r.f. är en tvåspråkigförening med nästan 700 flickor och pojkar som deltar i seriespel och turneringar med nästan 60 lag. Juniorverksamhetens främsta syfte är att erbjuda en möjlighet åt varje flicka och pojke i Öst-Nyland att spela fotboll på sin egen nivå, nära sitt hem så länge som möjligt.

Vi viII ge intresserade barn och unga tid att utvecklas och skapa en passion för fotboll utan att kräva för mycket av dem i början. Det är viktigt att röra på sig och i ett lag lär man sig samarbete, och det vill vi stöda!


FC Futura juniorer: Hängivet framåt!

Vem hade för några år sedan trott att Futuras fotbollsjuniorer från Borgå spelar en vänskapsmatch mot stenhårda italienska laget AS Roma, eller vinner matchen mot FC Barcelona? Det är så sant som det är sagt: våra juniorer har deltagit i mäktiga turneringar- i ltalien, Sverige, Estland, Spanien och Portugal och även juniorläger- som arTangerats av topplag i ltalien!

Juniorarbetet inom FC Futura har utvecklats på ett professionellt passionerat och målmedvetet sätt samt naturligtvis med glädje sedan italienska Roberto Nuccio började arbeta som Futuras träningschef. Redan på tre år har FC Futura avsevärt bidragit till utvecklingen av flickors och pojkars fotbollsintresse i Nyland.

Genom att kombinera den italienska träningskunskapen med finländsk iver och lärovilja har vi nått goda resultat. FC Futuras lag erbjuder juniorerna i Borgå och Nyland högklassig träning som tål jämförelse. Spelarna i både de tävlande och utmanande lagen lär sig saker som ytterst få finländska fotbollsföreningar i dagens läge kan ta i beaktande.

Dessutom har vi roligt!