TIEDOTE 19.5.2020  

Päivitetty 20.5. 

Seuramme henkilöstön edustaja on altistunut koronatartunnalle. Hän on karanteenissa ja hänet on tänään testattu. Testitulos selviää lähipäivinä. Joukkueen muita toimihenkilöitä tai pelaajia ei terveysviranomaisten ohjeistuksen mukaan ole tarvetta asettaa karanteeniin. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme välittömästi lisää, kun saamme uutta tietoa asiasta.Kysymyksiin vastaa seuran puheenjohtaja Markus BromanMarkus.broman@fcfj.fi

0503354215


Päivitetty 20.5. 

Eilen koronakaranteeniin asetetun henkilöstömme jäsenen koronatesti oli negatiivinen. Näin ollen seuramme muut toimihenkilöt, pelaajat ja vanhemmat eivät ole altistuneet tässä tilanteessa koronavirukselle. Kyseisen henkilön karanteeni jatkuu toukokuun loppuun. Toivotamme hänelle ja kaikille muille koronavirukselle altistuneille ja heidän läheisilleen kaikkea hyvää ja voimia.

Tiedote 6.5.

FCFJ:N TOIMINTA 6.5. ALKAEN

Porvoon kaupungin liikuntapalvelut jakaa parhaillaan harjoitusvuoroja ja me odotamme seurallemme myönnettäviä vuoroja. Samoin odotamme vielä Palloliiton ohjetta pienryhmäharjoittelun tilavaatimuksista. Ohjattu pienryhmäharjoittelu joukkueilla päästään käynnistämään 14.5.

Tätä ennen jatketaan omatoimiharjoittelua ja joukkueilla on mahdollisuus toteuttaa pienryhmämuotoista oheisharjoittelua noudattaen Palloliiton ohjeistusta pienryhmäharjoittelusta. Valmentajat viestittävät pelaajille kaikesta joukkueen harjoitustoiminnasta.

Seura selvittää parhaillaan mahdollisuutta kesäkuun alun jalkapalloleirien järjestämisestä. Lähdemme siitä, että 1.6. tapahtuvat rajoitusten kevennykset, mahdollistaa myös leiritoiminnan.

Sama koskee jalkapallokerhoja 2015 ikäluokalle.


Seuraamme tiiviisti viranomaisten ja Palloliiton ohjeistuksia ja tiedotamme näistä jäsenillemme.


PALLOLIITON PIENRYHMÄHARJOITTELUN OHJEISTUS


Valtioneuvoston maanantai-iltana 4.5. antamia koronavirusrajoituksia koskevia linjauksia ja ohjeita noudattaen seurat voivat käynnistää joukkueiden pienryhmäharjoittelun ja asteittain rajoituksia puretaan toukokuun edetessä edelleen. Palloliitto on päivittänyt tarkemmat ohjeistukset rajoitetusta pienryhmäharjoittelusta seuroille ja joukkueille em. linjausten mukaisesti.
Ohjeet seuroille ja joukkueille pienryhmäharjoitteluun (5.5.)

 1. Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia (https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta) sekä THL:n ohjeistuksia (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19).
 2. Jalkapalloa ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
 3. Ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan 10 osallistujaa, joista vähintään 1 on valmentaja/ohjaaja.
 4. Pienryhmäharjoittelun tulee tapahtua ulkotiloissa.
 5. Harjoituksissa pyritään välttämään osioita, joissa pelaajat joutuvat lähikontaktiin. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko tapahtuman ajan.
 6. Pienryhmäharjoituksia järjestetään vain sen ikäisille tai tasoisille pelaajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä ja muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan.
 7. Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana mahdollisimman pitkään tapahtumasta toiseen (kunnes kokojoukkueharjoittelu sallitaan).
 8. Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa. Lähikontaktien välttäminen harjoituksiin kulkemisessa on myös huomioitava.
 9. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia kenttävuoron alettua, ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä.
 10. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta.
 11. Harjoituksissa palloja käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloin (pääpeliä vältettävä sekä pallon koskettamista paljain käsin).
 12. Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.
 13. Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.
 14. Sylkemistä kentällä tulee välttää.
 15. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.
 16. Harjoittelua koskevat palaverit pidetään etäyhteydellä.
 17. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa.
 18. Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta

Muuta huomioitavaa:

 • Seuratoimintaan ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelle liian suureksi.
 • Seuran harjoituksiin ei saa osallistua, jos henkilöllä on hengitystieinfektion oireita.
 • Tietoa seuratoiminnassa mahdollisesti tapahtuvista koronatartunnoista seurataan yhdessä THL:n kanssa.
 • Paluu harjoitteluun mahdollisen infektion jälkeen 

Tiedote 28.4. 2020

FCFJ odottaa maan hallitukselta 3.5. ja Palloliitolta 4.5. tulevaa ohjeistusta mahdollisesta pienryhmäharjoittelun aloittamisesta. Seuran johtokunta kokoustaa tiistaina 5.5. ja käy läpi saadun ohjeistuksen ja päättää mahdollisesta pienryhmäharjoittelun aloittamisesta.

Seuran valmennustiimi on valmistautunut ja suunnitellut pienryhmäharjoitteluun erilaisia malleja. Jos pienryhmäharjoittelulle näytetään viranomaistahoilta vihreää valoa, voi FCFJ:n pienryhmäharjoittelu alkaa viikolla 19.

Tiedote 15.4. 2020

Johtokunta piti tiistaina 14.4. kokouksen, jossa se päätti toukokuun toimintamaksusta seuraavasti;

toukokuun toimintamaksu on yli 10 vuotiaille 25€ ja alle 10 vuotiaille 12,50€ per pelaaja.


Palloliitto myönsi seuralle suoraa palkkatukea 7 päätoimisen palkkaan. Tämä mahdollistaa sen, ettei seuran tarvitse toistaiseksi lomauttaa ketään seuran päätoimisista valmentajista. Tämä puolestaan varmistaa sen, että valmennustiimi voi edelleen kehittää etävalmennusta ja omatoimiharjoittelua seuraavalle tasolle ja valmennustiimi jatkaa valmistautumista toiminnan porrastettuun uudelleen käynnistämiseen. Työlistalla on myös uuden valmennuslinjan valmistelu ja käyttöönotto. Vanha voimassa oleva valmennuslinja on vuodelta 2012.


Nykytiedon valossa normaali harjoittelu- ja pelitoiminta on edelleen tauolla 13.5. asti. Myös Palloliiton viesti on se, että seurojen ja pelaajien tulee edelleen noudattaa viranomaisten ohjeistuksia. Omatoimiharjoitteita tehdään perheenjäsenten avustuksella eikä missään tapauksessa kokoonnuta yli 10 hengen ryhmiin, vältetään kontakteja ja noudatetaan turvaetäisyyttä.


Muistutuksena fanituotemyynnin erikoismallistosta seuran 10 juhlavuoden kunniaksi. Tällä myynnillä seura rahoittaa poikkeustilanteen aiheuttamia tulonalenemia

https://www.fcfj.fi/seura/tue-meidan-toimintaa/


Pidetään huolta omasta ja läheisten terveydestä, mukavaa kevättä kaikille ja toivottavasti kohta nähdään taas kentillä.

Korona tiedote 30.3.

Palloliiton hallitus päätti maanantaina jatkaa jalkapallotoiminnan keskeytystä ainakin 13.5. saakka. Samassa kokouksessa päätettiin merkittävistä tukitoimista ahdingossa oleville seuroille ja myös Palloliiton toimiston YT-neuvotteluista. 

Palloliiton tiedotote 29.3. 

Koronatiedote 27.3. 

Johtokunta päätti torstai-iltana pidentää ohjatun harjoittelun ja pelitoiminnan taukoa huhtikuun loppuun asti. Samassa videokokouksessa käytiin läpi seuran poikkeusajan taloutta. Johtokunta on yhteydessä jokaiseen joukkueeseen ja auttaa joukkueita laskemaan tällä poikkeusajalle uuden budjetin. Tämän uuden budjetin avulla saadaan selville poikkeusajan toimintamaksut. Johtokunta lähtee siitä ajatuksesta, ettei kokopäiväisiä työntekijöitä vielä lomauteta huhtikuussa. Tilannetta kuitenkin seurataan koko ajan ja tarvittaessa tehdään lomautuspäätökset huhtikuussa.


Huhtikuun toiminta maksussa tulee huomioida se seikka, että me maksamme kaikki maksut takapainotteisesti. Eli huhtikuussa maksetaan vielä maaliskuun ja helmikuun täysiä kustannuksia. Tästä syystä toimintamaksuihin tulee isompi alennus vasta toukokuussa. Toisaalta kun koronavirusepidemian jälkeen tilanne normalisoituu, niin silloin maksamme myös takapainotteisesti matalampia kuluja, vaikka toiminta on jo normaalitasolla.


Joukkueille suositellaan, nyt uutta budjettia laskettaessa, mahdollisten joukkueen tilillä olevien puskurivarojen käyttöä madaltamaan pelaajien toimintamaksuja. Seura kartoittaa edelleen vaihtoehtoisia varainkeruu- ja avustusmahdollisuuksia, joilla voitaisiin helpottaa pelaajien toimintamaksuja.

Kevään jalkapallokerhot ovat myös vaarassa poikkeustilanteen jatkuessa pitkään. Tällä olisi valtava merkitys uuden 2015 ikäluokan jalkapalloharrastuksen aloittamiseen ja myös seuran varainhankintaan. Jalkapallokerhon osalta mietitään mahdollista aloitusajan siirtämistä. Sama tilanne koskee myös kesäkuun alun jalkapalloleirejä.Palloliiton ohjeistus koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi.

Korona tiedote 18.3.2020

FC Futura juniorit keskeyttää kaiken ohjatun harjoitus- ja pelitoiminnan 13.4. saakka.

Palloliiton ohjeistus seuroille

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/menettelyohjeet-seuroille-poikkeustilanteeseen

Palloliitto lähtökohtaisesti suosittelee, että kaikki toimintamaksut peritään normaalisti myös poikkeustilanteessa. Näin voidaan välttyä henkilökunnan lomautuksilta ja mahdollisilta palkanmaksun keskeytyksiltä kuukausipalkkaisten toimihenkilöiden ja valmentajien osalta. Luonnollista on, että tuntipalkkaisten valmentajien osalta palkkoja ei kuitenkaan tule maksaa, jos palkan perusteena olevaan tyypillisesti valmennussuoritusta ei ole.
Poikkeustilanteen aikana seura voi valmistella toiminnan käynnistämistä ja vapautunutta valmentajien panosta voidaan käyttää toiminnan kehittämiseen ja pelaajien valmentautumisen aktiiviseen ohjaamiseen omatoimisen harjoittelun osalta.Menettelyn näkökulmasta tämä ratkaisu tulisi tehdä siten, että seuran joukkueisiin ollaan yhteydessä ja joukkueilta pyydetään näkemystä siitä, sitoutuuko joukkue siihen, että maksut säilytetään ennallaan poikkeustilanteen ajan. Joukkueen tehtävänä on selvittää yksittäisten pelaajien tai näiden huoltajien kanta asiaan ja raportoida se seuralle.
Voidakseen toimia näin seuran on saatava hyväksyvä vastaus kaikilta joukkueilta. Mikäli näin ei tapahdu, ei seuralla ole Palloliiton näkökulmasta mahdollisuutta jatkaa normaalitoimintaan pohjautuvien toimintamaksujen perimistä enää huhtikuun alun jälkeen tapahtuvien toimintamaksujen osalta, mikäli ne kohdistuvat tulevaan aikaan ja palveluiden sisältö ei vastaa sitä, mitä seuran ja pelaajan tai pelaajan huoltajan kanssa voidaan katsoa sovituksi.

Palloliitto kannustaa ensisijaisesti toimimaan tämän suosituksen mukaisesti ja muistuttaa solidaarisuudesta tässä erittäin vaikeassa tilanteessa.
Vaikutukset FCFJ:n toimintaan

FCFJ:n järjestämä harjoittelu- ja pelitoiminta on keskeytetty ainakin 13.4. saakka. Tietoja päivitetään tilanteen edetessä. Palloliiton järjestämä kilpailu- ja pelaajakehitystapahtumat ovat myös keskeytettyinä.

Seura lähettää kaikille joukkueille kyselyn toimintamaksuihin liittyen myClubin kautta. Palloliiton ohjeistuksen mukaisesti. Joukkueiden tulee kysyä pelaajien vanhempia kanta toimintamaksun perimiseen tauon aikana.

Tauon aikana valmentajat valmistavat pelaajille ohjelmaa omatoimiseen ja itsenäiseen harjoitteluun. Ohjelmat toimitetaan pelaajille mahdollisimman nopeasti.

Porvoon kaupungin liikuntapaikkoja koskevan päätöksen mukaisesti myös Uusimaan Areenan käyttö omatoimiharjoittelussa lopetetaan myös tauon ajaksi.

Äkillisissä kriisitilanteissa koronavirukseen liittyen toimi viranomaisohjeiden mukaan. Kriisiviestinnästä seurassamme vastaa puheenjohtaja Markus Broman 0503354215 markus.broman@fcfj.fi

Seuran toiminnan jatkuvuuden kannalta toivomme Futura-perheeltä ymmärrystä ja joustoa tässä globaalistikin poikkeuksellisessa tilanteessa. Seuran johto selvittää aktiivisesti erilaisia vaihtoehtoja toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi.

Tiedotetta päivitetään, kun viranomaisten antamat ohjeet tai määräykset päivittyvät.

Korona tiedote 14.3. 2020

Päivitetty 14.3. klo 12.00

FC Futura juniorit keskeyttää kaiken ohjatun harjoitus- ja pelitoiminnan 31.3. saakka.

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama tartuntatautiepidemia (COVID-19). Koronavirus tarttuu ihmisestä toiseen pääasiassa pisaratartuntana lähikontaktissa. Itämisaika eli aika altistumisesta ensioireiden alkuun on arvion mukaan noin 2–12 päivää, keskimäärin noin 4–5 päivää. Tauti on edennyt pandemiaksi eli kaikki maat ovat nyt epidemia-aluetta. Matkustamista ei suositella edes Suomen sisällä.

Neuvomme toimimaan THL:n ohjeiden mukaisesti ja seuraamaan tilannetta THL:n sivulta.

Palloliiton liittohallituksen päätös ja suositus

Palloliiton hallitus päätti keskeyttää Palloliiton kilpailutoiminnan maaliskuun loppuun asti. Poikkeuksena ovat miesten Suomen Cupin neljännesvälieräottelut ja miesten Futsal-Liigan runkosarjan päätöskierros, jotka pelataan ilman yleisöä tulevana viikonloppuna.

Myös Palloliiton pelaajakehitystapahtumat, kuten Huuhkaja- ja Helmaripäivät, alueleirit, kehittymisen seurantatapahtumat ja alueturnaukset on toistaiseksi peruttu, maalis- ja huhtikuun tapahtumat varmuudella.

Lisäksi ottaen huomioon Valtioneuvoston suositukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi Palloliitto suosittelee seuroja keskeyttämään harjoitus- ja turnaustapahtumat maaliskuun loppuun asti.

Vaikutukset FCFJ:n toimintaan

FCFJ:n järjestämä harjoittelu- ja pelitoiminta on keskeytetty ainakin 31.3. saakka. Tietoja päivitetään tilanteen edetessä. Palloliiton järjestämä kilpailu- ja pelaajakehitystapahtumat ovat tauolla. Muun pelitoiminnan osalta tapahtumiin liittyvistä toimenpiteistä vastaa tapahtuman järjestäjä mutta seura suosittelee, etteivät joukkueet osallistu pelitoimintaan maaliskuun aikana.

Toiminta ei kuitenkaan lakkaa täysin vaan valmentajat valmistavat pelaajille ohjelmaa omatoimiseen ja itsenäiseen harjoitteluun tauon aikana. Ohjemat toimitetaan pelaajille mahdollisimman nopeasti.

Porvoon kaupungin liikuntapaikkoja koskevan päätöksen mukaisesti myös Uusimaan Areenan käyttö omatoimiharjoittelussa lopetetaan toistaiseksi.

Seuran toimintamaksu kattaa koko kauden. Toimintamaksu on maksutaakan helpottamiseksi jaettu kuukausieriin. Kyseessä on ylivoimainen este, joten tämä tauko ei vielä vaikuta toimintamaksuihin.

Seuran toimintamaksuilla katetaan henkilöstön palkkakuluja ja tällä hetkellä emme ole lomauttamassa henkilöstöä.

Uusimaa Areenan osalta olemme osaomistajana sitoutuneet hallin vuokraamiseen ja tässä poikkeavassa tilanteessa halliyhtiö sekä seura pyrkivät pysymään sopimuksessa. Samalla yritetään karsia hallin kulut niin alas, että toiminta ei vaarannu ja ohjattua harjoittelu päästään sujuvasti jatkamaan epidemian hellittäessä.

Toiminnanjohtaja ja valmennuspäällikkö työskentelevät kirjallisten tehtävien ja viestinnän parissa seuran toimistolla tai etänä kotona. He ovat tavoitettavissa normaaliin tapaan. Valmentajat ohjeistavat joukkueidensa pelaajia omatoimiharjoittelussa. He ovat myös tavoitettavissa normaalisti puhelimitse tai s-postilla.

Äkillisissä kriisitilanteissa koronavirukseen liittyen toimi viranomaisohjeiden mukaan. Kriisiviestinnästä seurassamme vastaa puheenjohtaja Markus Broman 0503354215 markus.broman@fcfj.fi

Seuran toiminnan jatkuvuuden kannalta toivomme Futura-perheeltä ymmärrystä ja joustoa tässä globaalistikin poikkeuksellisessa tilanteessa. Seuran johto selvittää aktiivisesti erilaisia vaihtoehtoja toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi.Käytännön ohjeita:

Ei tervehditä kättelemällä tai halaamalla.

Rajoita lähikontakteja, jotka eivät ole välttämättömiä.

Rajoita kaikkea matkustamista.

Jokainen vastaa käsihygieniastaan. Ovenkahvoja ei kannata koskettaa paljain käsin, ellei ole välitöntä mahdollisuutta pestä käsiä lämpimällä vedellä ja saippualla tai desinfioida käsiä.

Huolehtikaa myös, että pyyhitte älylaitteiden mm. puhelimien näyttöä riittävän usein.

Vältä yskimistä ja aivastelua käsiin, pyri yskimään ja aivastamaan hihaan tai nenäliinaan, huolehdi tarvittaessa tämän jälkeen käsihygieniasta.

Urheilijoiden ei tule harjoitella eikä kilpailla koskaan, jos on hengitystieinfektion oireita ja/tai kuumetta.

Valtakunnallinen neuvontapuhelin palvelee numerossa 029 553 5535 arkisin kello 8–21 ja lauantaisin kello 9–15. Numerosta saa yleistä tietoa koronaviruksesta, mutta ei terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Neuvontapuhelin on tarkoitettu henkilöille, joilla ei mahdollisuutta tiedonhakuun www-selaimella.

Jos sinulla on lieviäkään ylähengitystieinfektion eli flunssan oireita, töihin tai kouluun ei tule mennä.

Terveydenhuolto vastaa hoidosta, eristyksestä ja kontaktien kartoituksesta, mikä johtaa tarvittaviin viranomaisten tekemiin toimenpiteisiin.

Tiedotetta päivitetään, kun viranomaisten antamat ohjeet tai määräykset päivittyvät.