Valtti - FCFJ

Tasapelikimara sai jatkoa 

Sandra Wikman onnistui taas maalinteossa Valttia vastaan. Arkistokuva: Janne Ekman/Some Productions

Helsinki 5.9.2020

Pisteet ovat tällä kaudella tiukassa naisten kakkosen B-lohkossa.  FCFJ sai todeta tämän taas ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella, kun yhden maalin johto ei pitänyt Valttia vastaan ja pisteet tasattiin 1-1 (0-1) lukemin kosteassa Itä-Helsingissä. 

Valmentaja Sauli Kouvan sanat viime kaudesta sopivat hyvin myös tähän meneillään olevaan  - sarja on niin tasainen, että voimme voittaa kenet tahansa, mutta myös hävitä kenelle tahansa. 

Futura pelasi koko ottelun pääosin hyvää ja näyttävää peliä, vaikka kokoonpano hieman poikkesikin kauden tähän astisista. Opiskeluiden ja loukkaantumisten vuoksi muutama pelaaja on jo poistunut vahvuudesta, mutta onneksi yhteistyösopimuksen perusteella FCFJ:llä on mahdollisuus peluuttaa FC Loviisan taitavia vahvistuksia tarvittaessa omissa otteluissaan. 

Loviisalaisten riveistä jo viime kaudeksi Futuraan siirtynyt Sandra Wikman on ollut tärkeä pelaaja kauden jokaisessa ottelussa  ja niinpä nytkin juuri Wikman siirsi vierasjoukkueen 0-1 johtoon 38 minuutin kohdalla. Tauolle lähdettiin näissä lukemissa. 

Aada Elfvengren painii tässä Valtti-hyökkääjän kanssa. Kuva kauden aiemmasta kohtaamisesta, Janne Ekman/Some Productions

Toisella puoliajalla Valtti prässäsi ylempää ja FCFJ:n peli jäi hieman vaisummaksi. Paikkoja vierasjoukkue sai silti hienosti rakennettua ja lähellä olivat myös lisäosumat. Pari laukausta osui maalipuihin ja kerran kotijoukkue pelasti pallon maaliviivalta. 

Pelin viimeinen 10-minuuttinen on jo pari kertaa koitunut kaudella FCFJ:n lupaavalta näyttävän johdon kohtaloksi ja niin kävi nytkin.  Elina Peltokangas onnistui tasoittamaan pelin 83. minuutilla ja riisti näin vierailta varmoilta tuntuneet kaksi lisäpistettä. 

Poikkeuskauden sarjapelejä on jäljellä vielä kolme, joista kaksi kärkijoukkueita vastaan ja yksi lohkon sarjataulukon viimeistä joukkuetta vastaan. Näissäkin otteluissa on pistetiliä kartutettava, jotta FCFJ voi varmistaa sarjapaikkansa. Seuraava kivikova koitos on vuorossa Lahdessa la 12.9. FC Kuusysiä vastaan.