HJK/2 - FCFJ

Laiha lohtu vierasmaalista Töölössä

HJK/2:n maalivahti Karina Kork oli vaikea ylitettävä. Viron maajoukkueessakin torjunut pelaaja oli vierailemassa HJK:n kakkosdivarin joukkueessa. Kuva: Mika Laine/Itäväylä

Helsinki 1.8.2020

Hyvästä ja aktiivisesta ei saa pisteitä, jalkapallossa vain maalit ratkaisevat. Tämän sai FCFJ karvaasti kokea lauantain vierasottelussa Töölön tekonurmella.  Pirteästi pelannut kotijoukkue oli saanut maalin suulle hyvän vahvistuksen ulottuvasta Karina Korkista, jonka loistavat kopit siivittivät kotijoukkueen 3-1 (2-0) voittoon porvoolaisista.  

Helteinen lauantaipäivä sai lisämaustetta Töölön kuumana hohkaavasta kumirouhe -tekonurmesta, joka tuntuu olevan FCFJ:lle aina vaikea pelialusta.  Oudolla alustalla syötöt jäivät alkuun lyhyiksi ja HJK onnistui helposti katkoissa.  Vieraiden harhasyötöstä Etti-Eerikka Hyryläinen pääsikin noin vartin pelin jälkeen nopeine jalkoineen karkaamaan oikealta laidalta ja sijoitti varmalla laukauksella 1-0 osuman verkkoon.  Puolen tunnin kohdalla sama pelaaja oli taas juonittelemassa FCFJ:n kulmalipun tuntumassa ja onnettomasti melko vaarattoman keskityksen blokannut FCFJ-pelaaja ohjasi pallon omaan maaliin. 

Harmittava takaisku jätettiin pian omaan arvoonsa ja porvoolaiset pääsivät pyörittämään omaa peliään kotijoukkueen päädyssä. Poikkeuksellisesti hyökkäyksessä pelannut Jessica Hanén kiusasi HJK:n puolustusta toistuvasti, apunaan Patricia Ruiz vasemmalla ja Maxima Wall oikealla puolellaan.  HJK:n maali säästyi kuitenkin koskemattomana Korkin hyvien torjuntojen ansiosta, eikä edes lähellä ollut FCFJ:n pukukoppimaali lopulta aivan onnistunut ensimmäisen jakson loppuminuuteilla. 

Jessica Hanén oli pitelemätön tänään hyökkäyspäässä, mutta maalintekoon asti ei tuuri riittänyt (noin) kolmesta läpiajosta huolimatta. Olisiko jopa pilkku ollut yhdessä rangaistusalueella estämisessä oikeutettu? Kuva: Mika Laine/Itäväylä

Toisella puoliajalla peli oli melko tasaista, mutta FCFJ:n painostus tuotti vihdoin tulosta vajaan puolen tunnin kohdalla. HJK:n purkupallo tuli kauas vierasjoukkueen kenttäpuoliskolle, josta maalivahti Tanja Kotoaro lähetti komean kaaren takaisin kotijoukkueen päätyyn. Nätti haltuunotto, syöttö Sandra Wikmanin jalkaan ja siitä Sandran kiukkuisella potkulla 2-1 kavennusmaali pitkänhuiskean HJK-vahdin selän taakse. 

FCFJ jahtasi kiivaasti toista, tasoitusmaalia siirtymällä kolmen puolustuslinjaan, mutta mm. "Messin" ja Ella Holmbergin lähietäisyydeltä vetämät pallot päätyivät maalivahdin näppeihin.  Viitisen minuuttia kavennusmaalin jälkeen HJK:n Petra Tarkiainen onnistui vielä karkaamaan ohenneelta FCFJ-puolustukselta ja laukoi perille 3-1 loppunumerot. 

Sandra Wikman onnistui maalinteossa HJK/2:sta vastaan. Kuva: Mika Laine/Itäväylä

Sarjataulukossa FCFJ on kuuden pelin jälkeen edelleen sijalla 5, mutta vähintäänkin sijat 2-4 ovat edelleen saavutettavissa. Helppoja pelejä ei kuitenkaan ole luvassa, kun koko tämän hetken kärkikolmikko - FC Kuusysi, VJS ja HJK/2 - kohdataan vielä loppukauden aikana.  Ensi lauantaina, kun porvoolaiset matkaavat Puistolaan PK-35/2:n vieraaksi, olisi pisteitä ehdottomasti taas otettava. 

Yksin läpi päässyt hyökkääjä Jessica Hanén vedettiin nurin rangaistusalueella. Kuva: Mika Laine/Itäväylä