Härmä - FCFJ

Helteessä Härmä vei pisteet

Maxima Wall #11 vastasi FCFJ:n ainoasta maalista sunnuntaina. Arkistokuva: Mika Laine/Itäväylä

Hämeenlinna 28.6.2020

Peliä ennen kentän lämpömittari näytti +36 astetta,  joten odotettavissa oli kuuma peli.  FCFJ naiset aloittivat pelin erinomaisesti ja peli pyöri paljolti vastustajan päässä.  Isokokoiset ja vahvat Härmän topparit osasivat kuitenkin pelata  Futuran vikkelät hyökkääjät pois eikä ennakkoon suunniteltu juoksupeli  toiminut ihan kuten piti. 

22. minuutilla Futura pääsi kuitenkin murtautumaan Härmän puolustuksen läpi. Ensiksi Patricia Ruizin veto suuntautui Härmän maalivahtia päin ja irtopallosta Maxima Wall pääsi tuikkaamaan  vierasjoukkueelle 0-1 -maalin. 

Maalin jälkeen peli alkoi tasaantua ja Härmä sai myös  luotua vaarallisia paikkoja - taisi pallo käydä jossain vaiheessa jopa Futuran tolpassa. Ensimmäinen jakso päättyi FCFJ:n johtaessa 0-1.  

Maxima Wall ja Patricia Ruiz tuulettavat tässäkin yhdessä junailtua maalia. Kuva kauden avausottelusta FC Espoota vastaan, kuvaaja Janne Ekman/Some Productions.

Toiseen jaksoon FCFJ muutti hiukan taktiikkaa ja yritti lisätä entisestään juoksupeliä, mutta keskikentältä ei saatu avattua peliä tarpeeksi laitoihin tai puolustuksen taakse. Peli jatkui tasaisena, kunnes 80 min kohdalla Härmä sai hiukan helpohkon rankkarin,  josta Ella Rinta-Filppula sijoitti pallon vasempaan nurkkaan. 

Tästä 10 min päästä Härmän pelaaja kaadettiin lähellä 16. rajaa  ja tuomari määräsi tilanteesta vapaapotkun.  Jostain kummasta syystä linjatuomari  puuttui tilanteeseen ja ilmoitti tuomarille että Härmän pelaaja kaadettiinkin 16. rajan sisällä. Taas oli Ella Rinta-Filppula pilkulla ja nyt sijoitus oikeaan nurkkaan. 

Kummassakin rankkarissa Futuran maalivahti Saana Skofelt oli hyvin mukana ja aivan lähellä torjua rankkarit.  Mutta niin vain näillä rankkareilla kotijoukkue otti pisteet kotiin.

Ottelun kuumuudesta kertoo myös se,  että Futuralle jaettiin 3 keltaista korttia,  vaikka peli oli perin siistiä ja jos pientä repimistä oli havaittavissa, niin tasaisesti kummallakin puolella.  

Ottelun jälkeen valmentaja Sauli Kouva kiitteli pelaajia hyvästä asenteesta, mutta ei ollut tyytyväinen syöttöjen laatuun ja kaksinkamppailuihin,  jotka Härmä vei lähes poikkeuksetta. 
Kiitosta pitää myös antaa Härmän erinomaisesti torjuneelle maalivahdille,  joka torjui muutaman kerran lähes varmalta näyttäneen FCFJ:n maalin.