FCFJ - Valtti

Sinivalkoinen oli valttia kotona

Aada Elfvengren ja FCFJ karkaavat Valtilta lauantain kotiottelussa. Kuva: Janne Ekman/Some Productions

Porvoo 11.7.2020

Pitkään jatkunut epävakainen sää oli pehmittänyt keskuskentän nurmen liukkaaksi ja pelialustan arvaamattomaksi.  Haastavista olosuhteista huolimatta porvoolaiset varmistivat itselleen kolme pistettä kotiottelusta Puotinkylän Valttia vastaan 2-0 (2-0) numeroin ennen lyhyttä ottelutaukoa.  Kun kakkosen B-lohkoa johtava FC Kuusysi vielä pelasi sunnuntaina vieraissa 1-1 tasapelin HJK/2:sta vastaan, päästiin tauolle lohkon kakkosena, vain pisteen päässä "Kyykästä". 

Sarjanousija Valtti oli ennen tätä ottelua pelannut vaihtelevasti ja alla oli suurinumeroinen tappio FC Kuusysiä vastaan. Odotettavissa oli siis tappiosta sisuuntunut vierasjoukkue.  Kotijoukkueen kasetti pyöri suunnitelman mukaan heti pelin alusta alkaen ja lupaavia maalipaikkoja saatiin luotua säännöllisin väliajoin. 

Avausmaalia saatiin kuitenkin odottaa 31. minuutille asti,  jolloin maaliahne Patricia Ruiz  toisti tämän kauden vakiokuvionsa; harhautti maalivahdin ja laukoi 1-0 johtomaalin kotijoukkueelle.  Tässä kohtaa Patulla on  saldolla 5 maalia neljässä ottelussa hallussaan B-lohkon maalitilaston kärkipaikka. 

Vain 5 minuuttia avausmaalin jälkeen Fanny Holmberg antoi kotijoukkueen kulmapotkun,  josta tuttuun varmaan tyyliinsä  Telma Kouva puski pallon suoraan Valtin maalin perukoille. Päätuomari ei ehtinyt nähdä pallon käyneen maalissa, mutta onneksi linjatuomari oli tehtäviensä tasalla ja pallo vietiin neuvottelun jälkeen keskiympyrään. Näin FCFJ siirtyi mukavalta tuntuvaan 2-0  johtoon. 

Avausjakson lopulla kotijoukkueen aktiivinen ja aggressiivinen pelityyli aiheutti valitettavan loukkaantumisen, kun omat pelaajat Telma Kouva ja Ella Holmberg törmäsivät toisiinsa. Kolhun seurauksena Ella Holmberg jouduttiin ottamaan vaihtoon ja hänen tilalleen puolustukseen juoksi Ida Ceder. 

Patricia Ruiz (#6) ja Telma Kouva (#19) vastasivat kotijoukkueen maaleista, Sonia Antunovic (keskellä) pokkasi OLO Porvoon lahjoittaman kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnon. Kuva: Janne Ekman/Some Productios

Tauolla valmentaja Sauli Kouva ohjeisti omiaan parantamaan syöttöjen tarkkuutta.  Toinen jakso alkoi kovassa sateessa, joka puuroutti peliä puolin ja toisin.  Maalivahti Saana Skofeltin auttoi nollapeliin  FCFJ:n totutusti vahva puolustus: ottelun parhaaksi kotijoukkueen pelaajaksi valittu Sonia Antunovic,  Ida Ceder, Milla Vaarimo ja kapellimestarina tietysti Jessica Hanén

Lisämaaleja ei toisella puoliajalla nähty, vaikka hyviä tekopaikkoja mm. keskikentän Fanny Holmbergin ja Sandra Wikmanin toimesta luotiinkin. Pelin päätteeksi Sauli Kouva kiitteli paikoin mukavasti kulkenutta peliä - pallo liikkui hienosti ja maalipaikkoja saatiin luotua runsaasti. Edelleen kehitettävää on maalipaikkojen paremmassa hyödyntämisessä. 

Koleasta säästä huolimatta keskusnurmen katsomossa oli poikkeuksellisen hyvä tunnelma, kun jopa kannustuslauluja kuultiin lehtereiltä läpi koko ottelun. 

Seuraavaksi joukkueella on aikaa pienelle hengähdystauolle, kun vuorossa on kesän ainoa, kahden viikon pituinen ottelutauko. Seuraava kakkosen kamppailu vihelletään käyntiin lauantaina 25.7. klo 15:00 samaisella Porvoon keskusnurmella, kun vastaan marssii ennakkoon kovin vastustaja, FC Kuusysi. Nähdään silloinkin paikan päällä!

FCFJ:n Sandra Wikmanin varjona kourallinen vierasjoukkueen pelaajia. Kuva: Janne Ekman/Some Productions