FCFJ - PK-35/2

Tervetullut voitto takaiskujen jälkeen

Emmi Salmisella (oikealla) oli apuna keskikentällä Lotta Mattsson (vasemmalla). Kuva: Janne Ekman/Some Productions

Porvoo 26.9.2020

FCFJ otti täyden kolmen pisteen saaliin kauden viimeisessä kotiottelussaan PK-35/2:lta lukemin 3-2 (3-1).  Edellisten otteluiden tasapelitulokset ja keskiviikon FC Kuusysi -ottelun viime minuuttien pistemenetys kuitattiin ja unohdettiin tämän voiton myötä. 

Kauden lähetessä loppua monella joukkueella on haasteena saada toimiva kokoonpano otteluihin, kun loukkaantumiset ja opiskelemaan lähtijät kaventavat pelaajarosteria. FCFJ:n yhteistyösopimus FC Loviisan kanssa mahdollistaa pelaajien lainaamisen naisten kolmosen joukkueesta. Monella kakkosen joukkueella taas on mahdollisuus lainata oman seuran tai yhteistyöseurojen Kansallisen liigan pelaajia otteluihinsa. Myös PK-35/2:n joukkueessa oli tässäkin ottelussa liigajoukkueessa esiintyneitä pelaajia mukana.  Myös muutama muu sarjan joukkue on pyrkinyt loppukaudesta joko turvaamaan kakkosen sarjapaikan tai kilpailemaan nousukarsintapaikasta vahvistamalla joukkuetta ylemmän sarjatason pelaajilla. 

FCFJ aloitti ottelunsa aurinkoisena lauantai-iltapäivänä vahvasti. Sandra Wikman laukoi kotijoukkueen jo 3. minuutilla 1-0 johtoon komealla vedolla rangaistusalueen rajalta. Parikymmentä minuuttia myöhemmin oli Wikmanin ottelun toisen maalin vuoro ja lukemat siis nyt 2-0.  

Vierasjoukkueen keskikentällä häärinyt Mette Barck oli selkeästi vastustajan kokoonpanon vaarallisin, mutta siitä huolimatta kapteeni Selena Hurme oli se pelaaja, joka onnistui kaventamaan tilanteeksi 2-1 nostamalla korkean kaukovedon FCFJ:n maalivahti Saana Skofeltin yli. 

Pari minuuttia PK-35/2:n kavennuksen jälkeen Patricia Ruiz kuitenkin kuittasi takaisin ohjaamalla paluupallon vierasjoukkueen maalin kattoon. Ruiz myös tarjoili seuraavassa FCFJ -hyökkäyksessä mainion syötön Lotta Cederille takatolpalle, mutta Cederin liuku palloon jäi vähän vajaaksi.  Tauolle lähdettiin siis kotijoukkueen johdossa, 3-1 tilanteessa. 

Sandra Wikman (#40) laukoo maalin, pikkusisko Sofia Wikman (#52) seuraa tilannetta. Kuva: Janne Ekman/Some Productions
Ida Ceder (#8) onnittelee 3-1 maalin tehnyttä Patricia Ruizia. Lotta Ceder (#9) tulossa mukaan juhliin. Kuva: Janne Ekman/Some Productions

Toinen puoliaika oli tempoltaan hieman ensimmäistä rauhallisempaa, mutta silti FCFJ loi monta hyvää maalipaikkaa. Ida Ceder nousi laitapakin tontiltaan hienosti, mutta PK:n Siiri Aho nappasi laukauksen hyppysiinsä. Kohta tämän jälkeen Sandra Wikmanin hattutemppu oli todella lähellä, mutta Aho sai puskupalloon sormensa väliin. 

Liigapelaajan kokemus näkyi, kun PK-35:n Mette Barck liikkui ketterästi ja säikäytti kotijoukkuetta laukomalla 64. minuutin kohdalla 3-2 kavennuksen.  

Futura puolestaan käytti kaikki pelaajavaihtonsa toisella puoliajalla ja vaihdosta kentälle tullut Ilona Ojala kiitti vastuusta luomalla todella hyvän maalintekopaikan.   Pelin loppuminuutteja leimasi pieni hermostuneisuus, mutta lopputuloksena kuitenkin helpottavat kolme pistettä. Ottelun parhaana palkittiin FC Loviisan riveistä lainattu Lotta Mattsson, joka pelasi lähes täydet minuutit keskikentällä korvattuaan 11. minuutilla vaihtoon tulleen Telma Kouvan. 

Kauden viimeinen ottelu on luvassa viikon kuluttua lauantaina 3.10. klo 13:00 Myyrmäen stadionilla, jossa vastaan astelee kärkipaikoista vielä taisteleva VJS. 

Kumpi ehti ensin palloon

Puolustuksen eliittiä