FCFJ - FC Kuusysi

Kotitaika murtui - Kuusysi vei pisteet

Avauspuoliajalla kotijoukkueella oli muutama hyvä maalipaikka. Tässä FC Kuusysin maalivahdin täpärä pelastus ohjaa Sandra Wikmanin chipin ohi maalin. Kuva: Mika Laine/Itäväylä

Porvoo 25.7.2020

Pallo ei pyörinyt keskuskentän läpimärällä nurmella kotijoukkueen tahtiin, kun FC Kuusysi ryöväsi pisteet porvoolaisilta lyhyen ottelutauon jälkeisessä kohtaamisessa selkein lukemin 0-4 (0-1). Mahtoivatko viime kauden pistemenetykset vielä kaivella lahtelaisia, kun joukkueeseen oli Porvoon vierailua varten kutsuttu vahvistukseksi lainapelaajat Melanie Azodo ja Waranya Chaimuk TiPS:n liigajoukkueesta. 

Ottelun alkuminuuteilla kotijoukkue piti hyvin palloa vieraiden päädyssä, mutta peli oli vielä hermostuneen oloista ja syöttöjen tarkkuudessa toivomisen varaa. Niinpä harhasyötön seurauksena Melanie Azodo pääsi jo 10. minuutin kohdalla laukomaan 0-1 avausmaalin FCFJ:n Tanja Kotoaron selän taakse.  Ei mukavin mahdollinen aloitus debyyttiottelussa tälle juuri PK-35:stä loppukaudeksi porvoolaisten riveihin siirtyneelle maalivahdille. 

Vieraiden avausmaali herätti kuitenkin kotijoukkueen taistelemaan ja syöttöpelikin alkoi kulkea paremmin.  Muutama hienosti rakennettu hyökkäys tuotti vaarallisia tilanteita FC Kuusysin maalille, joista Jenna Rantanen kuitenkin selvisi, osasta jopa kuin ihmeen kautta. Jo Sandra Wikmanin ja Patricia Ruizin yritykset olivat laadukkaita, mutta Fanny Holmbergin antaman kulman jälkitilanteessa Rantasen refleksit testattiin monta kertaa peräkkäin. Lisämaaleja ei ensimmäisellä jaksolla kuitenkaan nähty.

Tässä FCFJ:n kulman jälkitilanteessa useampi maalintekoyritys pysähtyi joko puolustukseen tai vastustajan maalivahdin torjuntoihin. Kuva: Mika Laine/Itäväylä

Toinen puoliaika alkoi pelillisesti melko tasaisesti, mutta toistuvasti vierasjoukkueen hyökkäys pääsi testaamaan FCFJ:n puolustusta ja maalivahdin reaktioita. Tanja Kotoaro nappasikin monta näyttävää koppia, mutta 59. minuutin kohdalla Kuusysin tehokas Karoliina Moilanen jäi liian vapaaksi maalin edustajalla ja 0-2 maali oli tosiasia.  Vain viisi minuuttia tästä Kuusysin Maija Meronen näki FCFJ:n maalivahdin olevan vähän ulkona maaliltaan ja nosti lähes puolesta kentästä korkean pallon vastustamattomasti ylänurkasta sisään.  Kun seuraavan vitosen kohdalla vielä Siiri Suuronen onnistui upottamaan kaukaa sivurajalta antamansa vapaapotkun yläriman kautta sisään, olivat ottelun loppunumerot sinetöidyt. 

Jessica Hanén nostettiin ottelun lopulla puolustuksesta hyökkäykseen ihmetekojen toivossa, sillä "Messi" on aiemminkin pystynyt lähes yksin nostamaan joukkueen ahdingosta. Nyt vain oli matkaa liikaa ja aikaa liian vähän. Kuva: Mika Laine/Itäväylä

Toivottomalta tuntuvasta etumatkasta huolimatta kotijoukkue taisteli ja puolusti sinnikkäästi loppuun asti. Ottelussa kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu Jessica Hanén siirtyi topparin paikalta kärkeen ja loi vaarallisia tilanteita yhdessä mm. vaihdosta kentälle tulleen Lotta Cederin kanssa.  Hurjasti taistelleen Maxima Wallin loppuminuuteilla korvannut Sade Lindblom pääsi myös lähelle maalintekoa, siinä kuitenkaan onnistumatta.  Vierasjoukkueen parhaana palkittiin avausmaalin tekijä Melanie Azodo.

Tappio ja pistemenetys pudottivat nyt FCFJ:n kakkosen B-lohkon sarjataulukossa 5. tilalle,  tasapisteissä Härmän kanssa, jonka maaliero on parempi.  Vieraspelissä HJK/2:ta vastaan viikon kuluttua lauantaina 1.8. on tuota tilannetta mahdollista seuraavan kerran päästä kohentamaan.  Tervetuloa kannustamaan Töölön tekonurmelle!

FCFJ:n Tanja Kotoaro teki monta näyttävää torjuntaa, mutta vierasjoukkue nappasi pisteet Porvoosta neljällä osumalla. Kuva: Mika Laine/Itäväylä