FCFJ - FC Espoo

Tehokas kauden avaus karanteenikevään jälkeen

Patricia Ruiz onnistui maalinteossa kahdesti ja oli muutenkin tehokkaalla pelipäällä. Kuva: Janne Ekman/Some Productions

Porvoo 13.6.2020

FCFJ naiset avasivat kautensa Keskuskentän nurmella FC Espoota vastaan.  Lopputulos 4-0 (1-0) teki oikeutta kotijoukkueen otteille, varsinkin toisella puoliajalla. 

Ottelun alku oli suhteellisen tasainen, kotijoukkueen pelatessa hieman tunnustellen ja vastustajaa mittaillen. Kevään vähäinen pelikokemus, erityisesti isolta kentältä, näkyi molempien otteissa. Espoolaiset pitivät palloa ajoittain myös FCFJ:n kenttäpäädyssä, mutta vaarallisia tekopaikkoja ei syntynyt. Kotijoukkue oli lyhyeksi jääneellä harjoituskaudella tehnyt työtä erikoistilanteiden kanssa ja tulokset alkoivat näkyä. Vaarallisia tilanteita ehti syntyä jo muutama,  ennenkuin 37 minuutin kohdalla Fanny Holmbergin antama kulmapotku putosi sopivasti maalinedustalle, josta Aada Elfvengren upotti pallon terävällä puskulla maaliin. Tauolle mentiin näin kotijoukkueen 1-0 johdossa. 

Maxima Wall pelasi vahvasti koko pelin, alusti kaksi maalia ja oli itsekin useaan otteeseen lähellä osumaa. Kuva: Janne Ekman/Some Productions

Puoliajalla valmentaja Sauli Kouva antoi joukkueelleen tarkennettuja ohjeita, ja niinpä kotijoukkue aloittikin toisen puolikkaan vahvasti. Muutama minuutti oli pelikellosta vasta ehtinyt kulua, kun taas tapahtui. 2-0 osuma oli lähes kopio avausmaalista, kun Fanny Holmberg keskitti taas kulmalipulta ja Sandra Wikman puski vuorostaan pallon verkon perukoille.  

Pallo vietiin keskiympyrään espoolaisten pään jo hieman painuessa, ja niinpä FCFJ lähti ilman sen pidempää hengähdystaukoa seuraavaan hyökkäykseen.  Pelinrakentelussa väsymätöntä työtä tehnyt Maxima Wall alusti paikan maalialueelle suoraan Patricia Ruizille, joka laittoi komealla kudilla 3-0 lukemat taululle vain reilu minuutti edellisen maalin jälkeen.  

Ote oli jo tässä vaiheessa siirtynyt vahvasti kotijoukkueelle ja vaarallisia tilanteita syntyi jatkuvasti. Peliä rakennettiin hallitusti puolustuksesta alkaen, jossa Jessica Hanen, Ella Holmberg ja Aada Elfvengren yhdessä maalivahti Saana Skofeltin kanssa kierrättivät palloa ja avasivat paikkoja hyökkäysten rakennukseen. Sinnikkään prässin ja hienojen syöttöjen seurauksena Patricia Ruiz onnistuikin 10 minuutin päästä toistamiseen maalinteossa ja sinetöi FCFJ:n 4-0 voittolukemat 60. minuutin kohdalla.  

Sonia Antunovic (vasemmalla) oli lähellä puskea pallon maaliin, Aada Elfvengren (C - oikealla) onnistui siinä. Kuva: Janne Ekman/Some Productions

FCFJ käytti pelissä kaikki vaihtonsa ja loi viimeisellä kolmanneksella kentälle uutta vauhtia.  Laidoilla nopeat Sade Lindblom ja Lotta Ceder aiheuttivat huolia FC Espoon puolustukselle, puolustuksessa Elli Raatikainen ja Sofia Antunovic nousivat mukaan hyökkäyksiin ja Melissa Ger ja Ronja Kaunisvesi tekivät hyvää työtä kärjessä ja kymppipaikalla. Ronjan komea saksipotku kulman jälkitilanteessa kimposi harmillisesti ylärimasta - maali siitä olisi ollut hieno muisto kakkosen debyytistä. 

Juhannustauon jälkeen seuraava koitos onkin vieraspeli  sunnuntaina 28.6. Härmää vastaan Hämeenlinnassa. Härmä on vastustajana uusi FCFJ:lle, joten kohti tuntematonta ja sen yli! 

Seuraava kotipeli pelataan lauantaina 4.7. Keskuskentän nurmella klo 15, jolloin vastaan astelee FC Honka/2.  Tule kannustamaan paikallista!

Keskikentällä ja kuvan keskellä kamppaillut Emmi Salminen palkittiin kotijoukkueen parhaana pelaajana. Kuvassa oikealla 2-0 maalin tehtaillut Sandra Wikman. Kuva: Janne Ekman/Some Productions