FCFJ - EBK

Viime hetken maalilla pisteet jakoon

Ida Ceder siivoaa pallon pois EBK-hyökkääjiltä. Kuva: Janne Ekman/Some Productions

Porvoo 28.8.2020

Vastustajajoukkueen korona -epäilyn takia siirretty ottelu päästiin pelaamaan perjantai-iltana parin viikon viiveellä.  Sarjataulukossa pisteen päässä (yksi ottelu vähemmän pelattuna) majaileva EBK riisti kotijoukkueelta pisteen virallisen peliajan viimeisellä minuutilla tehdyllä maalilla lukemin 2-2 (1-0), eikä lopputulos luonnollisesti isäntiä miellyttänyt. 

EBK saapui Porvooseen yhteistyöjoukkue PK-35 Vantaan  liigapelaajilla ja oman seuran B-tyttöjen SM-joukkueen pelaajilla vahvistettuna. Porvoolaisia pidetään nähtävästi kovana vastuksena, kun pari muutakin joukkuetta on jo kaudella turvautunut liigavahvistuksiin Futuraa vastaan. Kauden kääntyessä loppua kohti onkin mielenkiintoista nähdä, millaisilla kokoonpanoilla pistetilaston häntäpään joukkueet loput ottelunsa pelaavat. 

Ensimmäisen puoliajan pelin alku oli kotijoukkueelta varovaista ja tunnustelevaa, mutta syöttökuvioiden alkaessa osua kohdalleen päästiin EBK:n maalinedustalle toistuvasti kokeilemaan. Onnistuneen katkon seurauksena Sandra Wikman karvasi pallon itselleen, ohitti vastustajan maalivahdin ja laukoi 1-0 osuman tyhjiin puolen tunnin kohdalla.  Hetkeä myöhemmin Wikman oli päästä toistamaan jekkunsa, kun lähes identtisessä tilanteessa EBK:n maalivahti sai vaivoin sormensa väliin. Lisämaaleja ei ensimmäisellä puolikkaalla nähty. 

Sandra Wikmanin taito ja taistelutahto toivat 1-0 osuman. Kuva Janne Ekman/Some Productions

Toisen puoliajan ensimmäinen maali syntyi ajassa 53 minuuttia, kun PK-hyökkääjä Tytti Kemppainen karkasi puolustuksen vartionnista vasemmasta laidasta ja laukoi tulisen vedon takayläkulmaan. FCFJ:n Saana Skofelt ei ehtinyt saada tuohon kutiin sormiaan väliin ja 1-1 -tasoitus oli tosiasia. 

FCFJ pääsi kokeilemaan maalintekoa muutamassa kulmapotkutilanteessa ja 65 minuutin kohdalla Aada Elfvengren näytti taas kerran pääpelin mallia. Fanny Holmberg tarjoili kulmasta ja Elfvengren puski 2-1 johdon kotijoukkueelle. 

Edellisen kotiottelun loppuminuuttien takaiskumaalit olivat varmasti vielä pelaajien mielissä, kun kotijoukkueen puolustusta tiivistettiin pelin loppuminuuteilla. Vieraiden loppurutistuksessa kuitenkin tehtiin myös virheitä ja yhden sellaisen tuloksena vastustaja sai vapaapotkun hyvältä etäisyydeltä. Vaparikuvion seurauksena pallo kiersi pelaajalta toiselle FCFJ:n päädyssä ja tiukasta puolustamisesta huolimatta Milla Hästbacka onnistui pelin viimeisellä minuutilla laukomaan puolesta kentästä korkean pallon, joka leijui harmittavasti yli kotijoukkueen maalivahdin, tasoittaen pelin loppulukemiksi 2-2.

Sarjakautta on jäljellä enää neljä kierrosta ja asetelmat ovat hyvin tasaiset. B-lohkossa VJS ja Härmä pitävät kärkipaikkaa 19 pisteellä ja sijoilla 3-7  kaikki joukkueet ovat 2 pisteen sisällä (FCFJ jaetulla 5. sijalla), osa ottelun tai kaksi muita vähemmän pelanneena. Selvää on kuitenkin, että hyvän sijoituksen varmistamiseksi on FCFJ:n saatava voittoja jäljellä olevista kamppailuista. Seuraavaksi voittoa lähdetään hakemaan ottelussa Valttia vastaan Puotilassa lauantaina 5.9. klo 18

Kapteeni Aada Elfvengren puski 2-1 johtomaalin EBK-ottelussa. Kuva Janne Ekman/Some Productions