FC Kuusysi - FCFJ

Kovan onnen ottelu päättyi niukkaan häviöön

Lahti 23.9.2020

Kahteen kertaan korona-epäilyjen vuoksi siirretty ottelu saatiin vihdoin pelattua keskiviikkoiltana Lahden Kisapuistossa. FCFJ lähti taisteluun hiukan altavastaajana,  nuorennetulla kokoonpanolla ja vieraiden hyvästä 1. puoliajasta huolimatta FC Kuusysin kokenut joukkue piti pisteet kotona lukemin 2-1 (0-1). 

FCFJ aloitti ottelun pirteästi ja onnistui pyörittämään peliä hyvin kotijoukkueen vahvojen ja isokokoisten pelaajien prässistä huolimatta. Kun FCFJ:n maalivahti Tanja Kotoaro lähetti 20 minuutin kohdalla pitkän avauksen ja Sandra Wikman jatkoi pallon päällään, niin Lotta Cederille avautui kaista ohittaa ensin Kyykän puolustus ja sitten maalivahti - Lotan kauden ensimmäinen maali osui  kieltämättä makeaan paikkaan. 

Myös kotijoukkue pääsi hyökkäämään hetkittäin vaarallisesti ja FCFJ:n onneksi vaarallisin laukaus leijui ohi FCFJ maalin yläkulmasta.  Toinen vierasmaali oli todella lähellä muutama minuutti myöhemmin, kun Sandra Wikman sai syötön Aada Elfvengreniltä vastustajan rangaistusalueen sisälle ja laukoi lähietäisyydeltä. Harmillisesti pallo kimposi niukasti yli maalin, joten tauolle lähdettiin FCFJ:n 0-1 johdossa. 

Tässä ensimmäisen puoliajan vaarallisin kaksikko. Lotta Ceder (vasemmalla) laukoi FCFJ:n johtoon, Sandra Wikman haastoi jatkuvasti Kuusysin puolustusta. Arkistokuvat: Mika Laine/Itäväylä

Toisella puoliajalla kotijoukkue laittoi isomman vaihteen päälle ja tämä alkoi tuntua pelissä. Kuusysin tasoitusmaalin viimeisteli 55. minuutin kohdalla puolustaja Venla Meronen, jonka riemulla ei ollut osuman jälkeen rajoja. 

Molemmat joukkueet esittivät edelleen hyviä otteita ja FCFJ:n puolustus Jessica Hanénin ja Aada Elfvengrenin johdolla pysäytti monta vaarallista Kyykkä -hyökkäystä. Niinpä varsinaisen peliajan lähetessä loppua 1-1 -tilanteessa pistejako näytti vääjäämättömältä. Vierailijoiden suureksi pettymykseksi kotijoukkueen voittomaali painui kuitenkin verkon perukoille ajassa 90+2 minuuttia.  

Kun kaksi ottelua on vielä jäljellä, on sarjapaikka kakkosessa kutakuinkin varmistettu.  Futuralla on vielä mahdollisuus parannella sijoitustaan sarjataulukossa, yhdessä kotipelissä Pallokentällä PK-35/2:ta vastaan ja kauden viimeisessä vieraspelissä VJS:aa vastaan Myyrmäen stadionilla.