JyPK/2 - FCFJ

Voittokin oli lähellä, mutta arvokas sarjapiste tuliaisena Jyväskylästä

Pallossa maalintekijä Aada Elfvengren. Kuva viime kauden Suomen Cup -ottelusta JyPK/2:sta vastaan. Kuvaaja: Mika Laine

Jyväskylä 15.6.2019

Sarjanousija FCFJ jatkaa hienoja esityksiään naisten kakkosdivarissa. Lauantaina joukkue matkusti Jyväskylään, jossa kova JyPK/2 sai todeta että porvoolaiset ovat kehittyneet valtavasti sitten viime vuoden jolloin jyväskyläläiset olivat FCFJ:tä parempia Suomen Cupissa lukemin 3-2. Tällä kertaa päädyttiin tasanumeroihin 1-1 (0-0) sarjapelissä, jossa porvoolaiset vaisun ensimmäisen puoliajan jälkeen pelasivat suorastaan loistavasti toisella puoliajalla. Sarjataulukossa FCFJ jatkaa toisena kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen.

Liekö pitkä bussimatka painanut ainakin muutamien FCFJ -pelaajien jaloissa kun ottelu alkoi, koska kova kotijoukkue hallitsi kyllä ensimmäistä puoliaikaa todella selkeästi. FCFJ:n totutusta aggressiivisesta prässipelistä ei välillä näkynyt jälkeäkään, joten ihmekö tuo että porvoolaisten valmentaja Sauli Kouva maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen korotti vähän ääntään tauolla pukuhuoneessa. Ja tuloksekkaasti korottikin.

Toisella puoliajalla FCFJ pelasi nimittäin todella hyvin. Ärhäkkäällä prässillä kotijoukkueen peli saatiin ihan sekaisin, eivätkä jyväskyläläiset monta kertaa koko sen 45 minuutin jakson aikana päässeet edes keskiviivasta yli.

Ihan selkeitä maalipaikkoja ei kumminkaan ihan liukuhihnalta porvoolaisetkaan pystyneet luomaan. Lähellä käytiin 65 minuutin kohdalla, jolloin Fanny Holmberg syötti Lotta Cederille oikeaan laitaan. Tämän kaukoveto osui kuitenkin ylähirteen.

Mutta viitisen minuuttia tämän jälkeen jyväskyläläisten verkossa sitten soi. Maalintekijänä taas kerran Aada Elfvengren,  joka hienolla kaukovedolla rangaistusalueen rajalta iski jo kauden viidennen täysosumansa tässä naisten kakkosdivarin B-lohkossa.

Tämän jälkeen kaikki näytti todella hyvälle porvoolaissilmin. Peli oli hyvin hallinnassa mutta, mutta... Kolmisen minuuttia ennen loppuvihellystä JyPK:in hyökkäjä Lotta Puolakka pääsi katkaisemaan yhden taaksepäin syötön ja ohitti samalla vastaantulleen FCFJ:n maalivahdin Saana Skofeltin iskien taululle loppunumeroiksi 1-1.  

- Harmittaa toki että voitto valui meiltä sormien välistä ihan viime hetkellä. Likat itkevät tuolla kopissa ja ovat kovasti pettyneitä tällä hetkellä. Mutta minä olen todella tyytyväinen ja ylpeä siitä millä tavalla me huonon ensimmäisen puoliajan jälkeen pystyttiin pelaamaan toisella jaksolla. Se oli meiltä loistava 45-minuuttinen ja sain tuossa juuri kehuja siitä myös vastustajien valmentajalta, kertoi FCFJ:n valmentaja Sauli Kouva puhelimitse Jyväskylän kentän laidalta heti ottelun jälkeen.

Jyväskylästä saatu piste nostaa FCFJ: saldon 15 pisteeseen 8 kierroksen jälkeen. Kun samana päivänä lohkoa johtava Kuusysi voitti vieraissa VJS:n 2-1, niin ero näiden kahden joukkueen välillä venähti nyt seitsemään pisteeseen. FCFJ on siis lohkossa toisena ennen EBK:ta (14 pistettä) ja JyPK/2:sta (niinikään 14 pistettä). HJK/2 on viidentenä 12 pisteellä.

Pienen juhannustauon jälkeen kevätkierros pelataan loppuun kesäkuun viimeisinä päivinä niin että EBK kohtaa Viikingit vieraissa 25.6. ja sitten 29.6. ohjelmassa on kaikkiaan kolme mielenkiintoista ottelua: Kuusysi-JäPS, HJK/2 - JyPK/2 ja ennen kaikkea FCFJ - PK-35/2. Viimeksi mainittu ottelu pelataan Porvoon keskuskentällä kello 15.00 alkaen.

 - Sanoin likoille tuolla kopissa että haluan nähdä meiltä samanlaisen peli-ilmeen siinä ottelussa kuin tänään täällä Jyväskylässä toisella puoliajalla, totesi valmentaja Kouva ja vaikutti kovasti luottavaiselta, että näin myös tulee olemaan asian laita joukkueen kevätkierroksen viimeisessä ottelussa. PK-35/2-matsin jälkeen on sitten pidempi tauko ennen kun syyskierros pyörähtää FCFJ:n osalta käyntiin 3.8. vieraspelillä VJS:ää vastaan.

Kevätkauden analyysin aika on toki vasta parin viikon kuluttua mutta jo nyt on helppo todeta että sarjanousija FCFJ on pelannut todella hienosti ja ennakkoluulottomasti kakkosdivarissa. Tämä kannattaa ilman muuta tulla toteamaan myös 29.6. Porvoon keskuskentälle. Ja kellonaika oli siis 15.00!