FCFJ - PK-35/2

FCFJ:n naiset sarjatauolle lohkokakkosina 3-0 voiton jälkeen

Telma Kouva (keskellä) pelaa kulmatilanteen loppuun asti ja puskee puoliajan tilanteeksi 2-0 vastustajan maalivahdin torjunnasta. Kuva: Mika Laine/Itäväylä

Porvoo 29.6.2019

FCFJ:n naisjoukkueen uskomattoman hyvä kevätkausi päättyi lauantaina voitokkaasti, kun se kotikentällään voitti PK-35/2:n selvin numeroin 3-0 (2-0). Näin tälle kaudelle kakkosdivariin noussut FCFJ lähtee hyvin ansaitulle kesätauolle peräti lohkokakkosena, ainoastaan yhden tappion koko kevätkauden aikana kärsineenä!

Lauantain ottelu lohkon viimeisenä olevaa PK-35:sta vastaan ei tarjonnut ihan huippuvauhdikasta viihdettä, vaikka se todella hyvin alkoikin kotijoukkueen kannalta katsottuna. Heti toisella peliminuutilla FCFJ:n maalivahti Saana Skofelt antoi hienon pitkän syötön vasempaan laitaan Ella Holmbergille. Tämä syötti pallon keskelle Aada Elfvengrenille, jonka syöttö eteenpäin vapautti Sandra Wikmanin läpiajoon. Loviisasta täksi kaudeksi FCFJ:n ja FC Loviisan yhteistyön kautta Porvooseen siirtynyt Wikman ei empinyt vaan iski läpiajonsa päätteeksi kotijoukkueen varmasti 1-0-johtoon.

Sandra Wikman (vasemmalla) sijoittaa 1-0 osuman sisään ottelun 2. peliminuutilla. Kuva: Mika Laine/Itäväylä

Vaikka FCFJ tämän jälkeen pitikin pelin hallinnan selkeästi käsissään, niin kunnon maalintekopaikkoja joukkue ei saanut luotua, vaan lähti ehkä liikaakin mukaan vastustajan aika verkkaiseen pelirytmiin.
26 minuutin kohdalla tullut FCFJ:n neljäs kulma tuotti sitten toivottua tulosta. Fanny Holmberg antoi kulman vasemmalta kohti etutolppaa. PK-25/2:n maalivahti Siiri Aho torjui keskityksen, mutta paluupallosta Telma Kouva ”nikkasi” lähietäisyydeltä pallon maaliin.

Toisellakaan puoliajalla FCFJ:n puolustuksella ei ollut oikeastaan mitään hätää, kun PK-35/2 ei millään tahtonut saada kunnollisia hyökkäyksiä aikaan. FCFJ:n kolmas osuma oli sitä vastoin lähellä 55 minuutin kohdalla, kun Elfvengren puski Fanny Holmbergin antaman vapaapotkun jälkeen pallon vastustajan maalin ylähirteen.Ottelun lopullista niittiä saatiin näin kumminkin odottaa aina 73 minuutin kohdalle asti. Silloin pari minuuttia aikaisemmin kentälle vaihdettu Stella Ceder pääsi yksin läpi Janette Ullakon oivaltavan syötön jälkeen. Ceder eteni kohti vastaan rynnistävää vastustajan maalivahtia, laukoi ensin tolppaan, mutta pelasi tilanteen hienosti loppuun saakka iskien paluupallon maaliin.

Stella Ceder viimeistelee 3-0 loppulukemat Janette Ullakon hienon ohjauksen päätteeksi. Kuva: Janne Ekman/Some Productions

Paljon muuta tässä ravintola El Pation isännöimässä ottelussa ei sitten loppuminuuttien aikana tapahtunutkaan. Ottelun parhaina palkittiin Telma Kouva (kotijoukkue) ja Heidi Kaivonurmi (PK-35/2).
- Ei todellakaan mitään kauden parasta peliä meiltä tänään, mutta asenne oli kumminkin sen verran kohdallaan, että saimme puristettua tästä tärkeän voiton. Sillä tavalla vahva suoritus ryhmältämme, summasi valmentaja Sauli Kouva ottelun jälkeen, eikä peitellyt tyytyväisyyttään koko kevätkauteen.

- Onhan tämä kevätkausi mennyt meiltä todella hyvin! Olemme nyt lohkossamme toisena lähdettyämme kauteen tavoitteena säilyttää sarjapaikka kakkosdivarissa. Toki meidän pitää muistaa, että syksyä kohti kun mennään niin porukka pikkuisen muuttuu, kun esimerkiksi opiskeluiden takia muutama pelaaja ei enää syksyllä ole meillä käytössä. Mutta tällä hetkellä tilanne näyttää tosi hyvältä, sanoi Kouva ja paljasti vielä, että voitto tarkoitti myös joukkueelle pikkuisen kevennystä ensi viikkoon.

- Sovittiin ennen matsia että jos tänään tulee voitto, niin jätetään ensi viikolle suunniteltu raskas juoksutreeni väliin. Nyt vedetään ensi viikolla vain kaksi kovaa treeniä ja sitten joukkue saa huilata pari viikkoa ennen kun katseet käännetään täysillä kohti syksyä.

Kevätkauden suurimpiin ilonaiheisiin on ilman muuta laskettava Sandra Wikman, joka siis keväällä liittyi porvoolaisjoukkueen vahvuuteen FCFJ:n ja FC Loviisan yhteistyön yhtenä lopputuloksena. Sandra oli itse lauantain pelin jälkeen todella iloisilla mielin, kun hän mietti mitä kaikkea kevätkauden aikana on tapahtunut.
- Minut on otettu todella hyvin vastaan ja olen viihtynyt erittäin hyvin tässä jengissä. Olen itsekin yllättynyt siitä miten paljon vastuuta olen saanut ja koen ehdottomasti, että olen kehittynyt kovastikin omassa pelissäni tämän kevätkauden aikana, myhäili Sandra.

Lauantain 3-0 -voitto nosti FCFJ:n pistesaldon 18 pisteeseen. Lohkoa johtaa 25 pisteellä FC Kuusysi, joka lauantaina voitti JäPS:in lukemin 3-1. Lahtelaisten ainoa pistemenetys kevään aikana tuli 1-1-tasapelistä FCFJ:tä vastaan Porvoossa toukokuussa. Kolmantena lohkossa on Jyväskylän JyPK/2 15 pisteellä sen jälkeen kun joukkue lauantaina pelasi vieraissa 1-1-tasapelin HJK/2:ta vastaan. Kakkosdivarin kolme lohkoykköstä sekä paras lohkokakkonen jatkavat sarjakauden jälkeen karsintaan, jossa panoksena on kaksi paikkaa ykkösdivariin ensi kaudeksi.

FCFJ:n syyskausi kakkosdivarissa alkaa 3. elokuuta vieraspelillä VJS:ää vastaan. Ensimmäinen kotipeli syyskaudella on ohjelmassa 8. elokuuta, jolloin EBK tulee vieraaksi Keskuskentälle kello 20.00 alkavaan otteluun. 
Aika mielenkiintoinen naisten futiksen syyskausi siis odotettavissa Porvoossa tänäkin vuonna!