FCFJ - JyPK/2

Kauden viimeisestä kotipelistä voitto hienolla peliesityksellä

Aada Elfvengren (oikealla) ja Johanna Mäntypuro (vasemmalla) taistelemassa pallosta JyPK/2:n maalilla. Kuva: Janne Ekman/Some Productions

Porvoo 21.9.2019

FCFJ:n naiset kohtasivat kauden viimeisessä kotiottelussaan Porvoon Pallokentällä JyPK/2:n Jyväskylästä. Kevään kohtaaminen Keski-Suomessa päättyi 1-1- tasapeliin, joten tämän kotiottelun 2-0 (1-0) voitto oli balsamia vieraissa pelatun tasapelin haavoihin. Voitto ja 3 pistettä olivat myös tärkeitä kotijoukkueelle, sillä niiden myötä FCFJ:n naisilla on edelleen mahdollisuudet selvitä sarjan kolmen lohkon parhaaksi kakkoseksi ja sitä myötä mukaan Naisten Ykkösen nousukarsintapeleihin.

Kotijoukkueen onneksi salibandyn sarjakauden käynnistyminen porvoolaisen PSS:n osalta siirtyi huomiselle sunnuntaille, jolloin Holmbergin sisarusten Fannyn ja Ellan ei tarvinnut tehdä valintaa futis- ja salibandypelin välillä. Syksyn myötä pelaajatilanne on monessa naisten joukkueessa haastava, kun opiskelijat poistuvat vahvuudesta ja sama on tilanne myös porvoolaisleirissä. Onneksi yhteistyöseura FC Loviisasta löytyi tänäänkin nuoria vahvistuksia FCFJ:n rosteriin.

Ottelu alkoi porvoolaisten komennossa ja pelikuviot tuntuivat toimivan myös syksyn ensimmäisessä tekonurmella pelatussa kotipelissä. Ennen ensimmäisen vitosen täyttymistä saatiin aikaiseksi FCFJ:n ensimmäinen ja toinen kulmapotku, joista jälkimmäisen seurauksena 1-0 avausmaali. 

Fanny Holmberg antoi kulman, joka karkasi vierasjoukkueen purkamana puoleen kenttään. Isosisko Ella Holmberg riisti pallon itselleen ja syötti maalinedustalle Stella Cederille, joka ohjasi pallon rangaistusalueen sisällä suoraan sisarensa Lotta Cederin jalkaan - ja tämä laukoi hienolla vedolla pallon verkon perukoille. Siskosten yhteistyönä junailema aikainen maali vapautti kotijoukkueen pelin kulkua ja hienot syöttökuviot tuottivat lupaavia tilanteita vähän väliä. Kärjessä Maxima Wall oli monta kertaa hienoilla tekopaikoilla, mutta kuin ihmeen kaupalla JyPK:n (naisten liigajoukkueen) maalivahti Juuli Kainulainen sai varjeltua maalinsa lisäosumilta ensimmäisellä puoliajalla. Kotijoukkueen lukuisissa kulmapotkuissa myös Aada Elfvengren ja Jessica Hanén olivat puskuineen todella lähellä lisätä kotijoukkueen johtoa

Maalintekijöiden halaus - Lotta Ceder ja Patricia Ruiz vastasivat kotijoukkueen osumista JyPK/2:ta vastaan. Kuva: Janne Ekman/Some Productions

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Stella Cederin tilalle kentälle vaihdettu Emmi Salminen näytti myös todella hienoja otteita keskikentällä tehden jälleen mm. muutaman näyttävän liukutaklauksen.

Toisella puoliajalla FCFJ:n painostus jatkui ja jälleen Fanny Holmbergin antama kulmapotku tuotti tulosta. Kulman jälkitilanteesta maalille noussut laitapuolustaja Patricia Ruiz nosti pallon maalin oikeaan yläkulmaan ja vaikka vieraiden maalivahti saikin pallon hyppysiinsä, niin hän oli siinä vaiheessa jo niin paljon maalipuiden sisäpuolella, että 2-0 maali oli tosiasia.Viisi "päällystakkia" ei pystynyt pitämään Patricia Ruizia kurissa, kun "Patu" laittoi 2-0 maalin sisään. Kuva: Janne Ekman/Some Productions

Tunnin pelin jälkeen kentälle juoksivat vasen laitalinkki Johanna Mäntypuro ja Loviisasta lainattu nuori Lina Kiljander, jotka loivat heti pari lupaavaa tilannetta vastustajan maalille. Niin ikään loviisalainen vahvistus Lotta Mattsson tuli kentälle 80 minuutin kohdalle ja teki hienoa työtä hyökkäyksessä, vaikka lisäosumia ei ottelun lopussa enää nähtykään.

Kotivoitolla saalistetut 3 pistettä pitävät siis FCFJ:n edelleen mukana taistelussa Naisten Kakkosen parhaan lohkokakkosen paikasta. Kolmen lohkon parhaat ja lohkojen paras kakkonen karsivat noususta Naisten Ykköseen, jonne kaksi parasta nousee karsintaotteluiden perusteella. Tässä vaiheessa FCFJ on jo varmistanut B-lohkon kakkospaikan itselleen, tulos jota tuskin kukaan odotti tämän kauden sarjanousijalta. Kaikki sarjakauden viimeisen kierroksen ottelut pelataan lauantaina 28.9. klo 15:00 alkaen. Silloin FCFJ kohtaa PK-35/2:n Pihlajamäen tekonurmella ja tämän hienon sarjakauden lopullinen tulos selviää.  Tule paikalle auttamaan joukkue voittoon!