FCFJ - JäPS

Nyt kaatui JäPS - taas kolme pistettä FCFJ:lle!

Porvoo 25.5.2019

FCFJ:n naiset jatkavat hienoja otteitaan kakkosdivarissa! Launtaina joukkue voitti JäPS:in kotikentällään vakuuttavan esityksen jälkeen lukemin 3-0 (2-0). Näin nousijajoukkueella on jo 10 pistettä kasassa viiden kierroksen jälkeen ja on sarjataulukossa upeasti kolmantena!

Ottelu saatiin lauantaina pelata erittäin tuulisissa olosuhteissa Porvoon keskuskentällä. Ottelun ensimmäiset 10 minuuttia eivät välttämättä luvanneet ihan hyvää kotijoukkueelle, mutta pienen alkuhermoilun jälkeen peli saatiin pikkuhiljaa uomiinsa. Toki JäPS:in erittäin korkealle nouseva puolustuslinja tuotti kotijoukkueelle ongelmia läpi ottelun. Matsissa taisi tulla uusi ennätys mitä paitsiovihellyksiin tulee.

Ensimmäinen maalipaikka myötätuulessa hyökänneelle kotijoukkueelle siunaantui 12 minuutin kohdalla, kun erittäin hienon ottelun pelannut Maxima Wall pujotteli itsensä vapaaksi vasemmalla laidalla ja syötti keskelle Sandra Wikmanille. Tämän vedon onnistui JäPS-puolustus kuitenkin orjumaan kulmaksi.

Neljä minuuttia myöhemmin tässä ottelussa futiskentille palannut Ella Holmberg antoi vapaapotkun oikealta. Aada Elfvengren kurotti palloon takatolpalla, mutta ei ehtinyt kunnolla puskemaan ja näin tämäkin paikka jäi käyttämättä.

Hetki tämän jälkeen Sandra Wikman tykitti pallon vastustajien maaliin, mutta osuma hylättiin koska pallo oli ehtinyt käydä päätyviivan väärällä puolella ennen Elfvengrenin syöttöä Wikmanille. Elfvengren itse oli toki tuomiosta kovastikin eri mieltä.

Tästäkään kotijoukkue ei lannistunut, vaan jo 19 minuutin kohdalla oli Elfvengrenin vuoro päästä tekopaikkaan. Telma Kouva vapautti hänet hienolla syötöllä JäPS:in puolustusansan pettäessä. Elfvengrenin nosto yli vastaan tulevan vastustajan maalivahdin meni kuitenkin samalla myös maalin yli.

Mutta eipä hätää. Vain minuuttia myöhemin Wall pujotteli taas itsensä sisään rankkarialueelle vasemmalta laidalta, jossa JäPS:in puolustaja kaatoi hänet ja rankkari oli selviö. Sandra Wikman asteli pilkulle ja veti pallon varmasti vastustajan verkkoon. 

Seuraavaa täysosumaa ei tarvinnut odottaa kuin vaivaiset neljä minuuttia. Pallo ajautui rangaistusalueen rajalla Fanny Holmbergille joka muutaman askeleen jälkeen veti vasurillaan (!) upean kierteisen matalan vedon vasempaan alakulmaan. Viime kaudella Fanny avasi maalitilinsä vasta kauden viimeisessä ottelussa, jossa nousu kolmosesta kakkoseen varmistui, joten hienoa että henkilökohtainen maalitili tällä kaudella saatiin auki jo tässä vaiheessa kautta!

Tauon jälkeen FCFJ sai sitten puskea vastatuuleen, mutta siitä huolimatta JäPS ei oikein missään vaiheessa saanut peliä hallintaansa, vaan päinvastoin FCFJ kontrolloi tapahtumia eikä kotivoitto missään vaiheessa ollut uhattuna. Viimeisen niitin JäPS:in arkkuun iski Elfvengren jo 55 minuutin kohdalla, kun hän paluupallosta iski taululle 3-0 -lukemat Fanny Holmbergin antaman kulman jälkeen.

- Olen erittäin tyytyväinen taas tälläkin kerralla joukkueseeni. Peli pysyi täysin meidän kontrollissa, syöttötyöskentely toimi hyvin eikä meillä ollut mitään hätää oikeastaan missään vaiheessa, analysoi valmentaja Sauli Kouva matsin jälkeen.

 - Mutta kertaan taas: tämä on erittäin tasainen sarja. JäPS:in valmentajien kanssakin tuossa juteltiin että tässä sarjassa ei ole yhtään huonoa joukkuetta mutta ei myöskään yhtään ihan ylivoimaista joukkuetta. Joten on erittäin hienoa että olemme tässä vaiheessa kautta onnistuneet keräämään kolme voittopinnaa jo kolmesta ottelusta, lisäsi Kouva.

Tämän RTV:n tarjoaman ottelun parhaina pelaajina palkittin toppari Ida Ceder kotijoukkueesta ja Rosa Wikström JäPS:istä. Palkintoina he pokkasivat Brunbergin makeisia ja Olle Anderssonin lahjoittamat pokaalit. Ottelun yhteydessä palkittiin myös Maxima Wall täysin ansaitusti FCFJ:n kuukauden pelaajana.

- Oli helppo pelata topparina kun keskikenttäpelaajat auttoi niin hienosti. Ja on muuten hienoa pelata näitä matseja kun näin paljon yleisöä on seuraamassa meidän otteita, hymyili palkittu Ida Ceder. Paikalla oli arvioilta n. 80 katsojaa, vaikka Leijonien jääkiekkomatsi Venäjää vastaan alkoi pelin aikana.

JäPS-ottelusta saaduilla kolmella arvokkaalla pisteellä FCFJ nousee siis tässä kakkosdivarin B-lohkossa kymmeneen pisteeseen viiden ottelun jälkeen. Sarjaa johtaa Kuusysi 13 pisteellä voitettuaan lauantaina JyPK/2:sen 2-1. HJK/2 on toisena 11 pisteellä. JyPK sitten neljäntenä 7 pisteellä.

Seuraavaksi porvoolaiset joutuvat taas tosi kovaan testiin koska helatorstaina kello 13.00 on vuorossa vierasottelu lohkokakkosta HJK/2:sta vastaan Töölön tekonurmella. Jos pisteitä siitä ottelusta halutaan saada mukaan Porvooseen on taas taisteluilmeen pakko olla ihan 100-prosenttinen.

FCFJ:n seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 9.6. kello 16.00 jolloin vieraaksi Porvoon Keskuskentälle saapuu FC Espoo. Kova joukkue sekin. Erittäin mielenkiintoinen kakkosdivarikausi käynnissä. Ei muuta kuin joukkuetta kannustamaan sekä koti- että miksei myöskin vierasotteluihin!