FCFJ - HJK/2

FCFJ:lle selvä häviö kotikentällä, Klubi iski kolmesti lyhyessä ajassa

Lotta Ceder kamppaili välillä rajustikin vastustajien puolustajien kanssa ja pääsikin muutaman kerran hyviin tekopaikkoihin HJK/2:sta vastaan pelatussa ottelussa. Mutta mikään ei auttanut, vierailijat veivät pisteet. Kuva: Some Productions/Janne Ekman

Porvoo 7.9.2019.

Sysimusta vajaa kymppi ensimmäisen puoliajan lopussa tuhosi täysin FCFJ:n naisten voittomahdollisuudet HJK/2:ta vastaan lauantaina Porvoon keskuskentällä pelatussa kakkosdivarin ottelussa. Klubittaret iskivät kolme maalia yhdeksässä minuutissa ja veivät lopulta juuri niillä maaleilla pisteet Helsinkiin lukemin 0-3 (0-3).

Ottelun ensimmäinen puolituntinen lupasi kotijoukkueelle ihan hyvääkin. Joukkue sai rakennettua jopa viisi ihan hyvää maalintekopaikkaa mutta kun ne ihan loppuun saakka viedyt päättäväiset ja kylmäpäiset ratkaisut jäivät puuttumaan niin vastustajan maaliin palloa ei vaan saatu. 

Ja sitten koitti tuo musta jakso:

31 minuuttia: liigassakin monta ottelua kauden aikana pelanneelle Emilia Ukkoselle tarjoutui tilaisuus todella rauhassa tykittää vajaasta 20 metristä, 0-1.

36 minuuttia: tällä kertaa Klubin pelaava valmentaja Heidi Pihlaja sai puolestaan rauhassa tykittää 22 metristä. 0-2.

40 minuuttia: nyt oli Venla Uusikylän vuoro saada vapaasta paikasta noin 18 metristä laukaista pallo FCFJ:n verkkoon. 0-3.

Vaikka Saana Skofelt kolme kertaa joutui lauantaina antautumaankin HJK/2:sta vastaan FCFJ:n maalilla niin teki hän myös näyttäviä torjuntoja. Tässä niistä yksi. Kuva: Some Productions/Janne Ekman

Tauolla kotijoukkueen valmentaja Sauli Kouva ripitti omaa joukkuetta kovin sanoin lepsuilusta ja toisella jaksolla nähtiinkin kyllä selkeä tasonnosto,  mutta vaikka ilman vaihtopelaajia liikkellä olleet helsinkiläiset väsyivätkin, niin vierasvoitto ei missään vaiheessa ollut uhattuna. 

Toki kotijoukkue sai rakennettua muutaman hyvän tekopaikan erityisesti sen jälkeen, kun vaihtopenkiltä kentälle saatiin tuoreita jalkoja mukaan peliin. Erityisesti Janette Ullakko ja Sade Lindblom hakeutuivat kerta toisensa jälkeen tekopaikoille mutta tällä kertaa kuparista ei vaan saatu rikki.   

Tämän Olo Porvoon isännöimän ottelun parhaina pelaajina palkittiin Pirta Hiukka (HJK/2) ja Ella Holmberg (FCFJ). Valinnan teki FCFJ:n Sandra Wikman, joka valitettavasti joutui seuraamaan matsia katsomon puolella loukattuaan nilkkansa joukkueen edellisessä JäPS -ottelussa.

Alva Häyry lähdössä hyökkäykseen lauantain ottelussa HJK/2:sta vastaan. Kuva: Some Productions/Janne Ekman

Kun lauantaina FC Kuusysi voitti FC Espoon numeroin 2-0 ja EBK VJS:n numeroin 5-1 niin Kuusysin (40 pistettä) johto ennen FCFJ:tä (28 pistettä) kakkosdivarin B-lohkossa kasvoi jo 12 pisteeseen. HJK/2 (26 pistettä) nousi voitollaan ainakin hetkellisesti kolmanneksi ennen EBK:ta (26 pistettä) ja JyPK/sta (24 pistettä,  yksi ottelu vähemmän pelattuna).

FCFJ:llä on vielä kolme sarjaottelua jäljellä ennen kun hieno kausi on paketissa. Sunnuntaina 15.9. joukkue kohtaa FC Espoon vieraissa. Kauden viimeinen kotiottelu pelataan kello 15.00 alkaen lauantaina 21.9. kun JyPK/2 saapuu vieraaksi Pallokentälle. Kausi päätetään sitten vierasottelulla PK-35/2:ta vastaan lauantaina 28.9.

Ja vaikka viime viikot ovat sujuneet vähän mollivoittoisesti, on syytä vielä kerran muistuttaa siitä, että joukkue siis nousi kakkoseen vasta viime syksynä karsintojen kautta ja on pelannut todella hienon kauden. Nyt vain päät pystyyn ja syksyn lopuissakin otteluissa sata lasissa pisteitä hakemaan!