FCFJ - FC Kuusysi

FCFJ:n naiset viime hetkillä tasuriin "Kyykän" kanssa

Porvoo 18.5.2019

FCFJ:n naiset tarjosivat yli 100-päiselle yleisölle hienon iltapäiväesityksen kesäisen helteisellä Keskuskentällä Porvoossa lauantaina. Vieraaksi saapunut lohkoykkönen FC Kuusysi Lahdesta sai kohdata todella kovaa kamppailevan kotijoukkueen, joka vielä vajaa kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua näytti vievän voiton, mutta kyseenalaisen vierasjoukkueen maalin jälkeen pisteet lopulta jaettiin tasan lukemin 1-1 (1-0).

Joukkueet olivat kohdanneet pääsiäispyhänä Paimiossa harjoitusturnauksen finaalissa, jossa FCFJ veti pidemmän korren lukemin 2-0. Silti lohkoa ennen tätä ottelua puhtaalla pelillä ja maalierolla 12-0 johtaneet vieraat näyttivät yllättyvän kotijoukkueen kovasta aloituksesta. Kotijoukkue sai nimittäin kovalla prässipelillä vieraiden pelinrakentelun täysin sekaisin ensimäisen vartin aikana.

Vajaan 15 minuutin pelin jälkeen salibandykentiltä futisnurmelle palannut Fanny Holmberg vapautti upealla läpisyötöllä Lotta Cederin. Tämä eteni määrätietoisesti kohti vastustajan maalia, mutta laukaus osui oikeaan tolppaan.  Jatkotilanteesta FCFJ sai kulman, jonka Holmberg antoi ja kovasta vartioinnista huolimatta Aada Elfvengren onnistui puskemaan pallon maaliin. Upea kulmamaali!

Tämän jälkeen Kuusysi ryhdistäytyi ja sai peliotteesta paremmin kiinni. Muutaman puolivaarallisen laukauksen jälkeen pallo saatiinkin FCFJ:n maaliin 26. minuutin kohdalla, mutta osuma hylättiin paitsiona.

Jos ensimmäisen puoliajan toinen puolisko pelillisesti oli Kuusysin niin toisella puoliajalla kotijoukkue sitten otti tuhdin otteen komennosta kuumassa ja raskaassa kesäsäässä. Tilanteitakin saatiin luotua. Muun muassa erittäin aktiivisesti läpi ottelun pelannut Sandra Wikman oli lähella onnistua maalinteossa 50 minuutin kohdalla. Hieno haltuunotto ja kääntölaukaus noin 22 metristä, mutta kuti viuhui hiuksenhienosti yli.

Kentän tapahtumiin nähden kaikki ennusmerkit viittasivat kotijoukkueen voittoon, kun sitten 84. minuutin kohdalla tapahtui kummia. Kuusysin hyökkäys liputettiin jo paitsioksi, mutta peli sai jatkua, kun tuomarin näkemyksen mukaan pallo osui FCFJ-pelaajan jalkaan ja näin Kuusiysin Karoliina Moilanen pystyi laittamaan pallon FCFJ:n verkkoon.

Kotijoukkue protestoi tilannetta niin voimakkaasti että erotuomari Alisa Levälampi antoi FCFJ:n valmentaja Sauli Kouvalle punaisen kortin.

- FCFJ:n pelaaja kosketti palloon omasta pelisuorituksesta johtuen. Pallo ei vain osunut häneen. Tämä teki sen että paitsio raukesi, perusteli tuomari Levälampi ottelun jälkeen.

 - Ei pidä paikkaansa. Kuusysin hyökkääjä oli paitsiossa jo kun tuo syöttö annettiin, eikä vasta sitten kun sen väitettiin osuneen meidän pelaajan jalkaan, oli Sauli Kouvan näkemys tilanteesta ottelun jälkeen.

Kuusysin tasoitusmaalin jälkeen FCFJ haki vielä vimmatusti uutta johtomaalia ja ärsyttävän lähelläkin käytiin. Yliajalla Sandra Wikmanin vapari osui ylähirteen ja vaihdosta sisään tulleen Stella Cederin kuti meni läpiajon päätteeksi sivuverkkoon.

Ja näin taululla komeilivat tasalukemat 1-1 kun ottelu vihellettiin päättyneeksi. Vaikka lohkoykköstä vastaan oli pelattu tasan, niin päät roikkuivat kotijoukkueen leirissä voiton valuttua viime hetkillä käsistä.

 - Harmittaa todella paljon, totesivat muun muassa Telma Kouva ja Fanny Holmberg ottelun jälkeen.

Holmberg pelasi nyt siis ensimmäisen ottelun palattuaan futiskentille PSS:n naisten SM-hopeaan päättyneen salibandykauden jälkeen.

 - Oudolta tuntui välillä. Tuntuma on vielä hukassa. Kun piti antaa lyhyt syöttö niin meni pitkäksi ja päin vastoin, summaili Fanny tutuksi tulleeseen itsekriittiseen tapaansa.

Isosisko Ella Holmberginkin piti olla ottelussa mukana, mutta flunssa laittoi stopin hänen pelaamiselleen lauantaina. Ensi lauantain JäPS-ottelussa Ellakin nähtäneen tositoimissa.

Brunbergin lahjoittamat palkinnot joukkueiden parhaille pelaajille menivät Telma Kouvalle (kotijoukkue) ja Karoliina Moilaselle (Kuusysi). Otteluisäntä Icepowerin tsempparipalkinnot taas Sandra Wikmanille (FCFJ) ja Anna-Leena Mäkelälle (Kuusysi)

FCFJ:n valmentaja Sauli Kouvan kovimmat kierrokset olivat laskeneet aika nopeasti ottelun loppuhetkien käänteiden jälkeen.

- Sanoin äsken tuolla kopissa likoille että olen todella ylpeä heidän peliesityksestään tänään. Pelattiin tasan lohkoykköstä vastaan. Tätä ennen he eivät olleet päästäneet maaliakaan kolmessa ensimmäisessä ottelussaan. Ja mielestäni me olimme tänään se parempi joukkue. Pelasimme todella hyvällä taisteluilmeellä, totesi valmentaja ja käänsi jo katseet kohti ensi lauantain kotiottelua JäPS:iä vastaan.

 - Osoitettiin tänään, että me todella voimme voittaa kenet tahansa tässä sarjassa. Mutta tuo JäPS-peli ei todellakaan tule olemaan mikään helppo matsi. Tarvitaan ilman muuta juuri samanlaista taistelua kuin tänään tai muuten käy huonosti, sanoi Kouva.

Joukkuetta jo viime vuonna seuranneet muistanevat hyvin yhden tietyn JäPS-ottelun Porvoossa viime syksynä. Todella dramaattisten tapahtumien jälkeen ottelu päättyi tasan 2-2,  jonka johdosta JäPS samalla varmisti nousunsa kolmosdivarista tähän kakkosdivariin. FCFJ joutui sen jälkeen karsimaan noususta, mutta onnistui siis lopulta myös nousemaan kakkoseen. Ensi lauantaina kello 15:00 nämä kaksi joukkuetta kohtaavat siis taas. Luvassa on varmaan erityisen mielenkiintoinen matsi, jota todellakin kannattaa tulla katsomaan Keskuskentälle.

Kolmen ottelun jälkeen JäPS on vielä ilman voittoa hävittyään kaksi ja pelattuaan yhden ottelun (VJS 4-4) tasan ja on sarjassa yhdeksäntenä.

FCFJ on tällä hetkellä sarjassa hienosti neljäntenä. Joukkue on todellakin kauden neljän ensimmäisen ottelun aikana osoittanut, että se ansaitsee paikkansa kakkosessa. Ja se tapa miten tasapeli lohkoykköstä vastaan harmitti pelaajia lauantaina lupaa itse asiassa kyllä hyvää jatkoakin ajatellen. Kunhan vain muistetaan pitää tuo Kuusysi-pelin taisteluilme yllä.