FC Kuusysi - FCFJ

Sarjakärki Kuusysi kyykkyyn!

Kauden kovimmat tuuletukset? Valmentajakaksikko Kouva-Eriksson ottivat kaiken ilon irti päätösvihellyksen soidessa Kuusysin ja FCFJ:n välisessä ottelussa Lahdessa lauantaina.

Lahti 24.8.2019

FCFJ:n naiset esittivät taas loistavia otteita, kun joukkue lauantaina vieraissa aiheutti Lahden FC Kuusysille sen kauden ensimmäisen tappion kakkosdivarin B-lohkossa. Loppulukemiksi hyvätasoisessa ottelussa kirjattiin 0-1 (0-0) Sandra Wikmanin tehtyä voittomaalin rankkarista ottelun 84. peliminuutilla.

Tästä se lähtee! Sandra Wikmanin rankkariveto jolla FCFJ ryöväsi voittopisteet Porvooseen lauantain naisten kakkosdivarin kärkiottelussa Kuusysiä vastaan.

Heti ottelun alettua kävi selväksi, että vastakkain olivat tämän lohkon kaksi parasta joukkuetta. Molemmat joukkueet pelasivat erittäin keskittyneesti ja pyrkivät välttämään virheitä,  mutta samalla myös hyökkäämään heti kun vain mahdollisuus oli tarjolla. Joten todella hyvää futisviihdettä oli lauantaina Lahdessa tarjolla.

Isokokoinen kotijoukkue Kuusysi hallitsi enimmäkseen kenttätapahtumia ensimmäisten 45 minuutin aikana ja loikin muutaman puolivaarallisen maalintekotilanteen.  FCFJ:n maalivahti Saana Skofelt yhdessä puolustuksessa pelanneiden Alva Häyryn, Ida Cederin, Jessica Hanénin ja Patricia Ruizin kanssa onnistui kuitenkin suhteellisen helposti estämään kotijoukkueen maalintekoaikeet. 

FCFJ:n paras tilanne oli syntyä jo 10 minuutin kohdalla, jolloin Lotta Ceder pelattiin täysin vapaaksi oikealla laidalla, mutta käsittämätön paitsioliputus pilasi aivan avoimen maalintekopaikan.

Aada Elfvengren tappeli tuttuun tyylinsä kovasti Kuusysin puolustajien kanssa läpi ottelun.

Sillä aikaa kun tätäkin tilannetta vielä tauon aikana päiviteltiin vierasjoukkueen kannattajien kesken katsomossa,  peräänkuulutti valmentaja Sauli Kouva  taas kerran taukopuheenvuorossaan joukkueeltaan lisää aggressivisuutta kaksinkamppailutilanteissa. Ja joukkue vastasikin tähän huutoon.

Ottelun toisella puoliskolla kotijoukkue ei  enää rauhassa saanut rakentaa peliään keskikentällä,  kun esimerkiksi Fanny ja Ella Holmberg iskivät heihin kiinni, luoden näin liudan tilanteita, joista porvoolaiset pääsivät vastahyökkäyksiin.

Tapahtumia riitti muutenkin ottelun viimeisten 45 minuutin aikana. Kuusysi oli todella lähella maalia 52 minuutin kohdalla, kun Eeva Veijala pääsi läpi oikealta ja nosti pallon yli vastaantulleen Skofeltin. Kapteeni Hanén ennätti kumminkin  hätiin ja sai pelastettua pallon kulmaksi juuri ennen maaliviivaa.

Kun sitten vielä Skofelt muutamalla todellisella “game saverilla” edelleen piti maalinsa puhtaana,  niin tilanne oli vielä maaliton 0-0,  kun Sandra Wikman lähti tavoittelemaan syöttöä oikealla laidalla 84. peliminuutin kohdalla. 

Kuusysin puolustus ehti väliin ja tilanne näytti jo menneen ohi,  mutta Wikman luikerteli vielä Kuusysin puolustajan Iida Äijön kainalon alta palloon juuri ennen päätyviivaa ja lähti samantien etenemään kohti maalia. Äijö ei voinut muuta kuin kaataa Wikmanin ja niinpä rankkari oli selviö.

- Päätin heti mihin kulmaan vedän, mutta olin kyllä todella hermostunut, koska tiesin että jos onnistun niin voitto on  lähellä, kommentoi Wikman itse ottelun jälkeen.

Hermoilu ei kyllä näkynyt ulospäin, vaan Wikman veti rankkarin vuorenvarmasti maalin vasempaan alakulmaan.

Patricia Ruiz pelasi taas todella hyvän ottelun vasempana laitapakkina voitokkaassa Kuusysi-ottelussa.

Ja tämän jälkeen oli sitten taas kuuluisien “nitrominuuttien” vuoro. Kuusysi sai muun muassa yhden täysin käsittämättömän vaparin 20 metristä, kun toppari Ida Ceder jyrättiin pari minuttia tuon johtomaalin jälkeen. Se ei tuottanut lahtelaisille toivottua tulosta ja kun vielä Skofelt-Ida Ceder -akseli teki toisen tuplatorjunnan hirveän hässäkän jälkeen FCFJ:n puolustusalueella lisäajalla, niin homma oli selvä. Pisteet matkustivat Porvooseen.

FC Kuusysi koki näin kauden ensimmäisen tappionsa sarjassa. Ainoa pistemenetys ennen tätä oli 1-1-tasapeliottelu FCFJ:tä vastaan Porvoossa toukokuussa. Mutta koska joukkue on muuten edennyt voitosta voittoon, niin Kuusysi johtaa edelleen tätä kakkosdivarin B-lohkoa selvästi (34 pistettä/13 ottelusta). FCFJ on toisena (27 p/13 ottelua) ja JyPK/2  kolmantena (21 p/12 ottelua). Lohkon voittaja karsii noususta ykköseen yhdessä kahden muun lohkon ykkösten ja näiden lohkojen parhaan kakkosen kanssa. FCFJ on tällä hetkellä paras lohkokakkonen.

- Aivan todella loistavaa likat! 

Valmentaja Sauli Kouva oli enemmän kuin tyytyväinen lauantain otteluun ja kolmeen pisteeseen ottelun jälkeisessä palaverissa.

 - Ei se aina niin kaunista tuo peli ollut, mutta pelattiin todella tasapainoisesti ja varmasti erityisesti puolustuksessa. Ja kun vielä saimme nostettua tasoamme toiselle puoliajalle niin ei voi kun olla todella ylpeä ja kiitollinen teidän suorituksesta, valmentaja summasi ottelun jälkeen.


Seuraavaksi joukkue kääntää katseensa Suomen Cupiin, jossa se keskiviikkona (ei torstaina kuten virheellisesti aikaisemmin on tällä sivustolla todettu) 28.8. kello 18.30 kohtaa kolmosdivarin FC KTP:n Loviisassa.

Seuraavaa sarjapeliä pelataan JäPS:iä vastaan vieraissa sunnuntaina 1.9. Porvoossa joukkue nähdään tositoimissa seuraavan kerran lauantaina 7.9. kello 15.00 kun aina kova HJK/2 saapuu vieraaksi Keskuskentälle. Ja selvää on tietenkin se, että silloinkin joukkue tarvitsee kotiyleisön tukea, joten tiedätte kaikki mitä tehdä: kalenterit esiin ja sekin ottelu sinne isoilla kirjaimilla. Kuten myös keskiviikkoinen Cup -matsi Loviisassa!