FC Espoo - FCFJ

Vesipallo-ottelusta pisteet porvoolaisten haaviin

Lotta Ceder oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan - tuloksena avausmaali. Muutenkin Lotta oli erittäin hyvällä pelipäällä vesisateessa. Kuva kauden aiemmasta ottelusta FCFJ - FC Espoo / kuvaaja: Mika Laine

Espoo 15.9.2019

Pienen suvantovaiheen jälkeen FCFJ:n naiset palasivat sunnuntaina taas voittojen tielle kakkosdivarin B-lohkossa lyömällä vieraissa FC Espoon. Erittäin vetisissä olosuhteissa pelatun ottelun loppulukemiksi kirjattiin 0-3 (0-2). Näin porvoolaisjoukkue nousi  takaisin lohkon kakkospaikalle kun kautta on enää kaksi kierrosta jäljellä.

Erityisesti ottelun ensimmäisen puoliajan aikana vettä tuli taivaalta todella paljon. Kaatosateessa FCFJ onnistui kumminkin menemään johtoon jo vartin pelin jälkeen. Tilanne lähti käyntiin FCFJ:n kulmapotkulla, jonka tuloksena oli vapaapotku ihan rangaistusalueen kulmalta. Sofia Wikmanin hieno vapaapotku johti porvoolaisten uuteen kulmapotkuun. Sen kulmapotkun pudotti maalinedustalle Fanny Holmberg ja pallon jalkaansa  saanut Lotta Ceder iski iloisesti vierasjoukkueen avausmaalin.

Sofia Wikman (kuvassa) , Aada Elfvengren ja Fanny Holmberg johtivat keskikenttää hyvällä taisteluilmeellä. Arkistokuva: Mika Laine

Jos olosuhteet muuten olivat kylmät niin FCFJ:n nuorten pelaajien pirteät esitykset kyllä lämmittivät. Sade Lindblom ja Sofia Wikman ohittivat hyvällä seinäpelillä vastustajat jatkuvasti vasemmalla laidalla. Stella Ceder ja Maxima Wall haastoivat FC Espoon puolustusta ja maalivahtia korkealla prässillä. Ja niinpä runsaat kymmenen minuuttia avausmaalin jälkeen espoolaisten maalivahti Tiina Krooks näki punaista. Hänen mielestään viheltämättä jäänyt rike häntä kohtaan johti kirosanatulvaan, jota ottelun erotuomari ei kauan kuunnellut vaan nosti punaisen kortin ilmaan.

Ulosajon jälkeen Espoon kenttäpelaajista maalivahdin tehtävät otti hoitaakseen Siiri Perälä. Hienoista syöttökuvioista huolimatta ottelun osumat tehtiin sitten kuitenkin suoraviivaisilla ratkaisuilla. Kolme minuuttia ennen taukovihellystä Fanny Holmberg kasvatti porvoolaisten johdoksi 2-0 hienolla kaukovedolla noin 20 metristä.

Ella Holmberg (kuvassa) ja Patricia Ruiz tekivät taas hurjan työmäärän Jessica Hanénin laidoilla puolustuksessa. Kuva kauden aiemmasta ottelusta FCFJ - FC Espoo / kuvaaja: Mika Laine

Toisen puoliajan alussa aurinkokin ehti hetkeksi näyttäytyä, mutta sitten sade jatkui taas. Ja puoliajan 9. minuutilla oli seuraavan suoraviivaisen ratkaisun aika. Sofia Wikman antoi kulman ja kapteeni Jessica “Messi” Hanén laittoi perille FCFJ:n kolmannen maalin - näin ottelu alkoi olla selvä kuin vesi. Toisen jakson puolivaiheilla kaikki vaihtopelaajat saivat myös kunnon peliminuutit, kun mm.  pirteästi pelannut Ilona Ojala joukkuetovereineen pääsi tositoimiin Laaksolahden viheriölle. Lisäosumia ei enää nähty, vaikka todella paljon ulkona maaliltaan pelannut Siiri Perälä siihen pari mahdollisuutta tarjosikin.

Voitto oli enemmän kuin tervetullut joukkueelle, jolle viimeiset viikot olivat tarjonneet pieniä takaiskuja. Suomen Cupissa tuli lähtöpassit heti joukkueen ensimmäisessä ottelussa ja sarjassakin viimeiset kaksi edellistä kierrosta olivat tarjonneet yhteensä vain yhden sarjapisteen.

Nyt laariin saatiin taas hienot kolme pistettä, joilla joukkue nousi takaisin kakkoseksi kakkosdivarin B-lohkossa, kun kaksi kierrosta on vielä pelaamatta. Lohkon voittaa FC Kuusysi Lahdesta, vaikka joukkue hävisikin lauantaina HJK/2:lle vieraskentällä lukemin 1-2. Kyykällä on nimittäin kasassa 40 pistettä 16 ottelusta ja FCFJ: llä 31 pistettä niinikään 16 ottelusta. Klubi on nyt lohkossa  kolmantena 29 pisteellä ja JyPK/2 neljäntenä 27 pisteellä, kärsittyään yllätystappion JäPS:lle.

Täksi kaudeksi kakkosdivariin noussut nuori porvoolaisjoukkue pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa ensi viikon lauantaina Porvoon pallokentällä kello 15.00 alkaen. Vastaan tulee JyPK/2 ja näin ollen luvassa on taas tiukka peli, josta pisteet eivät helpolla irtoa. Kauden viimeisessä ottelussa FCFJ kohtaa sitten PK-35/2:n vieraissa lauantaina 28.9.

Kävi näissä otteluissa miten tahansa, niin joukkue ansaitsee todella ison kiitoksen tästä kaudesta. Ihan moni ei varmaan uskonut kauden alkaessa, että porvoolaiset sarjanousijat tulevat keikkumaan lohkon kärkisijoilla läpi kauden. Ihan vielä ei kumminkaan ole kauden loppujuhlien aika, vaan kaksi matsia on siis vielä jäljellä. Ja kotiyleisöllä siis mahdollisuus kiittää joukkuetta hienosta kaudesta ensi viikon lauantaina. Ei siis muuta kuin vielä kerran paikalle kannustamaan FCFJ:tä!