Pelipassit ja vakuutus - ohjeita pelaajien vanhemmille ja huoltajille

Pelipassit

Jokainen pelaaja tarvitsee pelipassin, jonka tyyppi ja hinta riippuu pelaajan iästä ja tasosta, jolla pelaaja pelaa.

Pelaajalla on pelioikeus kun hänellä on voimassaoleva passi. Lasten ja nuorten pelipassi ostetaan aina syntymävuoden mukaan, riippumatta siitä, pelaako aikuisten/vanhemmassa ikäluokassa. Aikuisten pelipassin hinta on kaikille sama riippumatta sarjatasosta. Mikäli pelaaja pelaa sekä KKI-sarjoissa että divarissa, tulee pelipassi ja edustusoikeus olla kyseisessä divariseurassa.

Pelipassi ostetaan Pelipaikan kautta ja sen hankinnasta vastaa joukkueenjohtaja. Pelipassikausi on kalenterivuosi.

Pelipassin voimassaolo

Passin voimassaolon voi tarkastaa sekä pelaaja itse, seura, joukkue, piiri ja liitto sähköisesti Pelipaikasta tunnuksillaan. Pelipassikortti lähetetään pelaajan Pelipaikkaan ilmoittamaan osoitteeseen ja kuluvana kautena 12-vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat saavat matkapuhelimeensa mobiilipassin. 

Erotuomari ei tarkasta pelikentällä pelaajien pelipassin voimassaoloa, joten siitä syystä ei tarvitse ottaa matkapuhelinta tai pelipassikorttia kentälle, ellei esim. turnausjärjestäjä sitä erikseen mainitse.

Vakuutukset

Vakuutus on pakollinen kaikilla lapsilla ja nuorilla riippumatta siitä pelaako pelaaja nuorten tai aikuisten otteluita.

Piirin järjestämissä aikuisten sarjoissa vakuutus ei ole pakollinen aikuisille, mutta suositeltava. Vakuutus tulee voimaan tuoteselosteessa annettujen vakuutusehtojen mukaisesti. 

Pelipassivakuutuksen voi hankkia ainoastaan kun on hankkimassa tai hankkinut pelipassin. Ilman pelipassia ei pelkkää vakuutusta voi hankkia Pelipaikasta. Pelipassiin käy vain pelipassivakuutus ja korttelipassiin korttelipassivakuutus.

Kauden 2019 pelipassi- ja AON pelipassivakuutushinnasto »
(Hinnat, tuoteselosteet ja vakuutusmäärät)

Pelaajan oma vakuutus

Mikäli pelaajan ikä tai sarjataso edellyttää voimassa olevaa vakuutusta ja pelaajalla on voimassa oleva vakuutusturva, joka korvaa jalkapallon kilpailutoiminnan, harjoittelutoiminnan ja niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla pelipassikauden välisenä aikana, ei hänen tarvitse ottaa sen lisäksi muuta vakuutusta.

Vakuutuksen on oltava vähintään pelaajan iän tai sarjatason mukaisen pelipassivakuutuksen tasoinen. Koska seura on vastuussa siitä, että pelaajillaan on voimassa oleva vakuutusturva, niin seura vaatii toimittamaan todistuksen tästä vakuutuksesta joukkueen edustajalle sekä huolehtimaan siitä, että vakuutus on voimassa koko harjoittelukauden ajan. Lomakkeen tätä varten löydät dokumenttisalkusta.

Muistakaa, että sääritapaturmat korvataan vain jos pelaaja on tapahtumahetkellä käyttänyt säärisuojia!

Lisätietoa pelipasseista ja vakuutuksista oman joukkueesi jojolta tai seuran pelipassivastaavalta, ks. yhteystiedot

Pelimatka ulkomailla

PV Vahingonkäsittelyn ohje 3.4.2017

Pelipassivakuutus on voimassa ulkomailla samoin ehdoin kuin kotimaan turnauksissakin.

Korvauksen piiriin kuuluvat välittömät matkat Suomesta turnauspaikkakunnalle sekä paluumatka. Kohteessa välitön siirtyminen majoituksesta pelipaikalle ja takaisin kuuluu vakuutuksen piiriin; oleskelu pelipaikalla, pelit ja harjoitukset samoin.

Sopimuslääkäreitä ei ulkomailla ole, eli hoitoon hakeudutaan lähimpään hoitolaitokseen ja kulut maksetaan itse. Korvausta haetaan sitten tekemällä vahinkoilmoitus ja toimittamalla tositteet meille.

Vakavissa vammoissa voi täyttää vahinkoilmoituksen jo paikan päällä www.pvvahingonkasittely.fi ja hätätapauksessa on mahdollista saada maksusitoumus ulkomailla tehtävään toimenpiteeseen vakuutusehtojen puitteissa. Palvelunumeromme 06000 3990 päivystää kesäaikaan myös viikonloppuisin klo 10-20. Sähköpostiosoite vahinko@pvvahingonkasittely.fi arkisin 8-16.

Pelipassivakuutus ei korvaa esim. loukkaantumisen takia järjestettävää erikoiskuljetusta kotimaahan tai muita järjestelyjä paluumatkaa varten – nämä kuuluvat matkavakuutuksen piiriin sen ehtojen mukaisesti.

Matkavakuutuksen kattavuus kannattaa tarkistaa vakuutusyhtiöstä.

Suosittelemme myös KELAn Eurooppalaista sairausvakuutuskorttia.

Lisätietoja http://www.kela.fi/eurooppalainen-sairaanhoitokortti