Tyttöfutisilta oli täynnä iloa ja hienoja suorituksia

18.3.2019

Isla Padatsu näytti mallia askellustikkailla.
Isla Padatsu näytti mallia askellustikkailla.
Jukka Sorsa taiteili hienoja kasvomaalauksia ja jonoa riitti.
Jukka Sorsa taiteili hienoja kasvomaalauksia ja jonoa riitti.
Pallotutkarastilla nähtiin paljon mahtavia laukauksia.
Pallotutkarastilla nähtiin paljon mahtavia laukauksia.

FCFJ järjesti Naistenpäivän kunniaksi Uusimaa Areenalla Tyttöjen Futisillan

Ensimmäistä kertaa järjestetty iloinen tapahtuma keräsi mukaan kuutisenkymmentä seuran omaa tyttöjunioria ja ensi kertaa lajiin tutustumassa olleita tyttöjä.

Illan aikana tytöillä oli mahdollisuus tutustua jalkapalloharrastukseen erilaisten toiminnallisten rastien ja hauskanpidon merkeissä. Rasteilla ohjaajina toimivat seuran Naisten edustusjoukkueen pelaajat. Innokkaat tytöt saivat hienoista suorituksistaan palkinnoiksi Naisten joukkueen pelaajien nimmarit.

FCFJ:n uuden strategian yhtenä merkittävänä painopistealueena on tyttö- ja naisjalkapallon kehittäminen. ”Tyttöfutisilta on yksi niistä toimenpiteistä, joilla haluamme osoittaa, että jalkapallo kuuluu kaikille”, kertoi FCFJ puheenjohtaja Markus Broman.

Tällä hetkellä FCFJ:n toiminnassa on mukana yli 160 tyttö- ja naispelaajaa. Seuran tavoitteena on kasvattaa tätä määrää tulevina vuosina merkittävästi, kuitenkaan poikapuolta unohtamatta. ”Jalkapallo mielletään poikien pelinä, meidän tehtävä on muuttaa tätä vanhanaikaista käsitystä”, jatkoi Broman.

Huhtikuun kahden ensimmäisen viikon aikana porvoolaisilla päiväkotiryhmillä ja alakoululuokilla on mahdollisuus päästä maksutta tutustumaan jalkapalloharrastukseen Uusimaa areenalla. ”Me järjestämme 4-6 vuotiaiden päiväkotiryhmille ja alakoulujen ensimmäisille ja toisille luokille heille sopivan harjoituksen ja ryhmillä on mahdollisuus saada kaupungin Kultis-kyyti Uusimaa areenalle”, kertoi FCFJ:n seurasihteeri Roosa Rusanen.

”Viime vuoden positiiviset kokemukset vastaavasta päiväkoti- ja kouluyhteistyöstä vahvisti meidän halua tarjota tätä palvelua myös tänä vuonna”, jatkoi Rusanen. ”Tämän kautta tarjoamme isolle joukolle lapsia mahdollisuuden kokeilla jalkapalloharrastusta, toivottavasti mahdollisimman moni innostuu tämän jälkeen kokeilemaan myös meidän joukkueiden harjoituksia”, päätti Rusanen.