Toisen vanha kenkä on toisen aarre?

11.11.2016

Varoja vähävaraisten perheitten tueksi FC Futura Junioreissa kerää JunnuKummi-ryhmä, jonka vetäjänä Laura Olin on toiminut. 
Varoja vähävaraisten perheitten tueksi FC Futura Junioreissa kerää JunnuKummi-ryhmä, jonka vetäjänä Laura Olin on toiminut. 

Keinoja vähävaraisten futisjunnuperheiden tukemiseksi

Jalkapallo ei harrastuksena ehkä kuulu niihin kaikkein kalleinten joukkoon, mutta aina löytyy vähävaraisia perheitä joilla ei yksinkertaisesti ole varaa vuosittaisiin harrastusmaksuihin tai varusteiden hankkimiseen.

FC Futura Junioreiden johtokunnan sihteerinä toimiva Laura Olin vastaa myös vähävaraisten perheiden tukemisesta.

– Minusta meillä on ollut harvinaisen vähän tapauksia tämän asian tiimoilta, ehkä sellaiset 4-5 tapausta kahden vuoden aikana. Lähinnä on kyseessä yksittäisen juniorin tukeminen harrastusmaksujen osalta.

Laura Olinin rooli on lähinnä olla kontaktihenkilö joka vie tapaukset johtokunnan käsittelyyn.

– Yhteydenotot tulevat harvemmin tukea tarvitsevilta itseltään. Yleensä joukkueet, joissa on huomattu että jollain on vaikeuksia maksujen kanssa, ovat tuoneet tapaukset minun ja sitä kautta johtokunnan tietoisuuteen, kertoo Olin.

Matkustaminen ja turnauksiin osallistuminen on kaikkien mieleen, mutta samalla monissa tapauksissa lisäkustannuserä. Laura Olinin mielestä on tärkeätä kiinnittää huomiota tähän asiaan.

– Seuran ensisijainen tehtävä on pitää kustannukset matalana ja meiltä löytyy suosituksia ja ohjeistuksia tietystä kattorajasta, jonka yli kustannukset eivät mielellään saisi kiivetä. Käytännössä joukkueet suorittavat itsenäisesti varainkeruuta kattaakseen matkustuskuluja ja turnausmaksuja joten mitään suurempaa ongelmaa tämän asiaan suhteen ei tähän asti ole ollut.

Varoja vähävaraisten perheitten tueksi FC Futura Junioreissa kerää JunnuKummi-ryhmä, jonka vetäjänä Laura Olin on toiminut. 

– Meitä on kourallinen henkilöitä, jotka tekevät töitä tämän asian eteen.

Tähän asti apurahat ovat lähinnä tulleet yritystaholta, mutta löytyisikö muita keinoja joiden avulla me kaikki FC Futura Junioreissa voisimme olla auttamassa ja tukemassa näitten perheitten mahdollisuutta harrastaa jalkapalloa?

Idea vapaaehtoisesta tukimaksusta saa Laura Olinin täyden tuen.

– Ilman muuta, freessi ja hyvä idea. Jos halukkuutta löytyy, niin ruvetaan keräämään myös seuran sisältä tukieuroja vähävaraisille. Tässähän ei ole pääasia summan suuruus vaan halu auttaa.

Toisenlainen tukimuoto voisi olla oma varustepankki, jonne kaikki pieneksi jääneet kengät, paidat, housut ja säärisuojat sekä muut varusteet ”talletetaan”.

– Meillä oli aikaisemmin sellainen annetaan/myydään-palsta kotisivuillamme, josta aika hyvin näki minkälaisia varusteita oli tarjolla. Olisiko aika herättää se henkiin uudessa muodossa?

Andreas Sjöblom