Vapaaehtoistoimija Sanna Antinluoma: ”Olemme yhtä suurta perhettä”

12.11.2016

Joukkueen toimintaa voisi verrata perheyritykseen, jossa jokaisen yksilön panos on yhtä tärkeä, Sanna Antinluoma toteaa.
Joukkueen toimintaa voisi verrata perheyritykseen, jossa jokaisen yksilön panos on yhtä tärkeä, Sanna Antinluoma toteaa.

Yksittäiset seurat ovat suomalaisen jalkapallon tukipilari, mutta on hyvä pitää mielessä että jalkapalloseurojen toiminta pääosin perustuu vapaaehtoiseen toimintaan.

Vapaaehtoiset toimijat ovat jokaisen seuran kultakimpaleita, oli kyseessä sitten puheenjohtaja, makkaranpaistaja, lipunmyyjä, valmentaja tai jotain siitä väliltä.

Myös meidän seurassamme on iso määrä seuratoimijoita jotka uhraavat oman vapaa-aikansa meille kaikille rakkaalle lajille.

Tällä kertaa kysymme Sanna Antinluomalta, naisten ja B-tyttöjen joukkueenjohtajalta, mikä saa hänet tekemään vapaaehtoistyötä seuran hyväksi vuodesta toiseen ja kelistä rippumatta viettämään satoja tunteja kentän laidalla.

– Kyllähän tähän tuli vähän huomaamattakin hurahdettua, Antinluoma myöntää.

– Koen kuitenkin että minun toiminnallani on vaikutusta ja merkitystä. Joukkueen toimintaa voisi verrata perheyritykseen jossa jokaisen yksilön panos on yhtä tärkeä.

Oman lapsen jalkapalloharrastus toimii monen vapaaehtoistoimijan kimmokkeena. Näin myös Sanna Antinluomalla, jonka tytär Aino aloitti pelaamisen FC Futura Junioreissa vuonna 2009.

– On antoisaa olla osana oman jälkikasvun elämää myös vapaa-ajalla. Pari vuotta olin perinteisen futismamman roolissa kentän laidalla mutta sen jälkeen olen toiminut tyttäreni joukkueen taustatehtävissä, viimeiset ajat joukkueenjohtajana. Tätä kautta pääsee myös vaikuttamaan toimintaan.

Sanna Antinluoma, joka siviilissä toimii myyntijohtajana LähiTapiolassa, myöntää että hän ei pidä tarkkaa lukua joukkueen eteen käytetyistä tunneista, mutta jonkinlainen arvio sentään saadaan.

– Kyllä siihen tulee käytettyä helposti 10 tuntia viikkotasolla, ainakin sarjakauden ollessa käynnissä. On kaikenlaista taustatyötä, vuorojen varaamista ja fiksun kokonaisuuden rakentelua, Antinluoma kertoo.

 – Koen kuitenkin että minulla on ihan riittävästi aikaa muuhunkin. Eli ei jalkapallo sentään kaikkea vapaa-aikaa vie.

Sekä naisten joukkue (III-divisioona) että B-tytöt (piirisarja) sijoittuivat tällä kaudella seitsemänneksi omissa sarjoissaan.

– Ihan hyvät suoritukset, mutta parantamiseen varaa toki jäi seuraavalle kaudelle. B-tytöissä oli tänä vuonna aika kapea rinki ja kun samoja pelaajia pelautettiin myös naisten joukkueessa niin se söi osittain naisten joukkueen menestystä.

Vuodet FC Futura Junioreissa ovat tarjonneet Sanna Antinluomalle monta mielekästä kokemusta.

– Jalkapallon kautta olen saanut uusia, hyviä ystäviä ja on mukava olla osana ryhmää. Me seisomme toistemme tukena, sanoo Sanna Antinluoma.

Andreas Sjöblom