Oy C.E. Lindgren Ab ja FC Futura Juniorit lahjoittivat 100 futispalloa Porvoon kouluille

19.9.2017 klo 19:20

Sataa palloja. Rikard Lindström, Anne Smolander, Futura Junioreiden varapuheenjohtaja Markus Broman, Janne Ranta, Minna Sumusalo ja Jari Kettunen laittavat välituntipallot liikkeelle Porvoon kouluihin. Kuva: Mika Laine
Sataa palloja. Rikard Lindström, Anne Smolander, Futura Junioreiden varapuheenjohtaja Markus Broman, Janne Ranta, Minna Sumusalo ja Jari Kettunen laittavat välituntipallot liikkeelle Porvoon kouluihin. Kuva: Mika Laine

Porvoon peruskoulujen välitunneilla pelataan jatkossa futista uusilla palloilla.

Porvoolainen perheyritys Oy C.E. Lindgren Ab ja juniorijalkapalloseura FC Futura Juniorit lahjoittivat kouluille maanantaina 100 jalkapalloa koululaisten iloksi.

- Paikallisena toimijana halusimme tempaista Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi ja lahjoittaa palloja porvoolaisten koululaisten iloksi, C.E. Lindgrenin toimitusjohtaja Patrick Hägg kertoo.

Jalkapalloja vastaanottamaan Myllymäen tekonurmella oli saapunut koulutusjohtajat Jari Kettunen ja Rikard Lindström, Huhtisen koulun rehtori Minna Sumusalo sekä Kvarnbackens skolan rehtori Anne Smolander.

Kettusen mukaan arvokas lahjoitus tuli tarpeeseen, sillä kouluilla on pulaa välituntipalloista.

- Tänä päivänä kouluissa panostetaan ja kannustetaan koulu- sekä välituntiliikuntaan. Uskon, että pallot lisäävät lasten aktiivisuutta, Kettunen pohtii.

- Lahjoitus tukee myös Liikkuva Koulu -hanketta, johon osallistuu valtaosa Porvoon kouluista.

Hanke on yksi hallitusohjelman osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeista. hankkeen päätavoitteena on, että jokainen peruskoululainen liikkuu tunnin päivässä.

FC Futura Junioreiden puheenjohtaja Janne Ranta kertoo idean lahjoituksesta lähteneen liikkeelle seuralta.

- Ajattelimme ensin lahjoittaa parisenkymmentä seuran käytössä olevaa palloa kouluille, mutta yhteistyökumppanin mukaan tulo mahdollisti määrän kasvattamisen huikeaan sataan palloon.

- Yhteistyösopimuksemme Stadiumin ja Niken kanssa mahdollisti puolestaan myös sen, että saimme hankittua lahjoituspalloiksi aivan uudet pallot, seuran varapuheenjohtaja Markus Broman lisää.

Ranta puolestaan toivoo, että pallot kulkeutuvat koulujen 1-3 -luokkalaisille ja edesauttavat lapsia löytämään liikunnan ilon välituntisin heti pienestä pitäen.

- Liikkuvasta koulusta puhutaan paljon ja tiedämme, että liikunta on hyväksi. Tutkimusten mukaan välituntiliikunta myös edistää oppimista ja viihtymistä koulussa, Lindström toteaa.

- Kaikki keinot mitkä saamme tähän avuksi ovat tervetulleita.

Kettunen ja Lindström ovat yhdessä sopineet miten pallot jaetaan eteenpäin Porvoon suomen- ja ruotsinkielisiin kouluihin.