FCFJ naiset - maalintekijän paikka avoinna

17.9.2017

Wilhelmina Grönqvist laukoi FCFJ:n ainokaisen.
Wilhelmina Grönqvist laukoi FCFJ:n ainokaisen.
Sade Lindblom ei pysy vastustajan vartioinnissa. Arkistokuva: Mika Laine
Sade Lindblom ei pysy vastustajan vartioinnissa. Arkistokuva: Mika Laine
Emilia Lindström pelasi varmoin ottein. Arkistokuva: Mika Laine
Emilia Lindström pelasi varmoin ottein. Arkistokuva: Mika Laine
Emmi Salminen (s. 2004) ei jännitä naisten peleissä.
Emmi Salminen (s. 2004) ei jännitä naisten peleissä.
Erikoistilanteista tarvittaisiin onnistumisia
Erikoistilanteista tarvittaisiin onnistumisia

Gnistan - FCFJ 2-1 (0-0). Kevätkaudelta tuttu juttu - yhdellä maalilla häviäminen - kummittelee myös syyskauden ratkaisuotteluissa. Näin kävi taas viime minuuteilla Oulunkylän urheilupuistossa. 

Naisten kolmosen sarjakausi lähenee loppuaan ja sarjataulukko pysyy loppuun asti jännittävänä. Perjantai-iltana putoamisviivan alapuolelta ponnistava Gnistan onnistui hieman yllättävästikin ryöstämään pisteet 4. sijalla tällä hetkellä majailevalta, syyskauden nousujohteisesti pelanneelta FCFJ:n naisjoukkueelta. Naisten kolmosen nousijoiden ja putoajien nimet pysyvät vielä arvoituksena, kun käsillä on kolmanneksi viimeinen sarjakierros. Varmoja voittajia ei nyt ole, kun todella monella joukkueella näyttää olevan sama haaste kuin FCFJ:llä - riittävän pelaajamäärän saaminen kokoon kauden viimeisiin otteluihin. 

FCFJ pelasi perjantai-illan ottelussa aktiivista ja aloitteellista futista ja onnistui luomaan hienoja kuvioita hyökkäyspäässä. Gnistanin puolustus tiedettiin jo etukäteen tiiviiksi ja kun FCFJ:n hyökkäyspäästä on koko kauden puuttunut se selkeä maalintekijä, pysähtyivät vierasjoukkueen yritykset säännönmukaisesti liian kauas Gnistanin maalinedustasta. 

Toisen puoliajan alkupuolella Gnistan sai valitettavan helpon tuntuisesti 1-0 johtomaalin, FCFJ:n pienen oman pään haparoinnin tuloksena. FCFJ jatkoi kuitenkin kärsivällisesti pelinrakennusta ja erityisesti Emilia Lindström pelasi laidallaan todella pirteästi, luoden yhdessä Sade Lindblomin kanssa vaarallisia tilanteita Gnistanin maalille. Gnistanin roteva ykköshyökkääjäkään ei pystynyt Saden menoa laillisesti pysäyttämään ja joutui poistumaan vaihtopenkille polvensa loukanneena, taklattuaan kentän pienikokoisinta pelaajaa sääntöjen vastaisesti selkään. 

FCFJ:n sinnikäs yrittäminen palkittiin pelin loppuminuuteilla, kun koko joukkue oli jo noussut hyökkäykseen Gnistanin maalille. Hienon syöttökuvion päätteeksi laituri Wilhelmina Grönqvist pääsi tälläämään 1-1 -tasoituksen hienolla vedolla 16. rajalta Gnistanin maalivahdin taakse. Maalin myötä FCFJ sai todella hyvän vireen päälle peliinsä ja johtomaalikin roikkui jo lähes käsin kosketeltavasti ilmassa. Vastoin kaikkia odotuksia johto- ja voittomaali lipsahtikin vaarattoman näköisen sutaisun päätteeksi FCFJ:n maaliin. 

Vaikka omaan päähän päästettiinkin kaksi osumaa, ei ottelu valmentaja Mikko "Bode" Kuosmasen mukaan ratkennut vastustajan tekemiin maaleihin, vaan omien maalien puuttumiseen. Kieltämättä FCFJ:llä oli pelitilanteiden lisäksi monta kulma- ja vapaapotkua, joista ottelun olisi voinut kunnon maalivainulla ratkaista. 

Naisten kolmosen sarjatilanne ja otteluohjelma